Biisinkirjoituskisa kouvolalaisille nuorille

Biisinkirjoituskilpailun logo, tekijä Viktor Velin. Nuottiavain josta lähtee kuusi aaltoilevaa viivaa liittyen sitten kynää pitelevään käteen

Osana Yli rajojen projektia Kouvolan kaupungin kirjasto järjestää alle 29-vuotiaille nuorille suunnatun biisinkirjoituskilpailun, jossa etsitään suomenkielistä sanoitusta sekä kappaleen sävellystä kauhuteemaiseen musiikkiesitykseen. Esitys toteutetaan Kouvolan teatterin suurella näyttämöllä keväällä 2022. Esityksessä näyttelevät Kouvolan Teatterin nuortenteatterilaiset. Lavalle nousevat myös musiikkiopiston oppilaita sekä Rock Academyn bändejä.

Sävellä ja sanoita tunteikas kappale – hidas tai menevä. Osallistua voi myös pelkällä tekstillä tai pelkällä sävellyksellä. Voittajien teokset pääsevät osaksi esitystä. Vaikka esityksen teemana on kauhu, ei sävellyksen tai sanoituksen tarvitse olla alleviivattua kauhugenreä. Musiikkiesitykseen mahtuu monta erilaista musiikkityyliä. Koko esityksen nimi valitaan voittajasanoituksen tekstistä.

Biisinkirjoittajien ei tarvitse itse esittää kappalettaan, jos eivät niin halua. Kilpailun tuomariraati koostuu kouvolalaisista musiikkialan ammattilaisista. He valitsevat voittajan tai voittajat syyskuun lopussa. Voittajakappale tai -kappaleet pääsevät mukaan esitykseen. Yli rajojen projekti kustantaa tekijöille Teosto-jäsenyydet, jotka mahdollistavat tekijänoikeustulot esityksestä ja antaa säveltäjälle/sanoittajalle elinikäisen jäsenyyden Teostoon.

Lähetä demo tai kännykkä-äänitys omasta kappaleestasi tai sanoitus 15.9. mennessä osoitteeseen antti.leminen@kouvola.fi

”Yli Rajojen” -projekti saattaa yhteen kouvolalaisia nuorten kanssa työskenteleviä kulttuuritoimijoita, kuten nuorisopalvelut, kirjaston, Pohjois-Kymen musiikkiopiston, Kouvolan Teatterin, Studio Dance Pitin sekä oppilaitokset Kouvolan seudun ammattiopiston KSAO:n ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK:in. Lisäksi Kouvolan K-Rauta on mukana nuorten kanssa tehtävässä treenitilojen remonttiurakassa.

Lisätietoja: Antti Leminen, antti.leminen@kouvola.fi / 020 615 6048