+
-+ Tulosta

Auttavat puhelimet

MLL Lasten ja nuorten auttava puhelin ja netti
Kerro aikuiselle, jolla on aikaa kuunnella. Kaikenlaiset asiat, fiilikset ja tapahtumat kannattaa jakaa. Joko ihan läheisille ihmisille tai sitten hiukan kauempana olevalle. Puhuminen ja kirjoittaminen helpottavat kuitenkin oloa. Nettisivuilla toimii myös kirjepalvelu, jossa voit kirjoittaa kirjeen mieltäsi askarruttavista asioista ja saada vastauksen aikuiselta.

Kirkon palveleva puhelin
Palveleva puhelin tarjoaa mahdollisuuden purkaa mieltä painavia asioita.

Raiskauskriisikeskus Tukinainen
Maksutonta ammattiapua seksuaalisen väkivallan ja hyväksikäytön uhreille, heidän läheisilleen ja heitä työssään kohtaaville. Palvelu on luottamuksellinen ja kysymyksiä voi esittää nimettömänä. Vastaajat ovat tehtäväänsä koulutettuja ja vaitiolovelvollisuuteen sitoutuneita kriisityöntekijöitä tai juristeja. Myös vastaaja toimii nimettömänä

Naisten Linja
Naisten Linja on valtakunnallinen ja maksuton puhelinlinja. Naisten Linja tarjoaa neuvontaa, ohjausta ja tukea väkivaltaa, uhkaa tai pelkoa kokeneille naisille ja tytöille sekä heidän läheisilleen.

Suomen Delfins ry
Suomen Delfins ry on valtakunnallinen yhdistys seksuaalisen hyväksikäytön uhreille, heidän läheisilleen ja ammattiauttajille sekä muille asiasta kiinnostuneille tukihenkilöille ja -yhteisöille: info@suomendelfins.fi.

Anonyymit ylensyöjät (OA)
Syötkö pakonomaisesti? Mässäiletkö ilman näkyvää syytä? Syötkö, vaikkei sinulla ole nälkä?

 • Suomen OA-ryhmät (Overeaters Anonymous)
 • Tietoa ryhmien kokoontumisesta ja yhteyshenkilöistä.

Nimettömät Alkoholistit (AA, Alcoholics Anonymous)

Al-Anon - Vertaistukea alkoholistien läheisille

Al-Anon-ryhmät tarjoavat alkoholiongelmaisten läheisille (puolisot, vanhemmat, lapset, ystävät ja rakastetut) vertaistukea.

Al-Anonissa toimii myös Alateen-ryhmä nuorille (10 - 20-vuotiaille), joiden elämään toisen ihmisen juominen vaikuttaa tai on vaikuttanut. Palveleviin puhelimiin voit soittaa nimettömänä.

Nimettömät narkomaanit (NA, Narcotics Anonymous)

Voit kysyä lisätietoja mm. piiri- ja aluepalvelukunnista, kokouksista ja yhteyshenkilöistä.

Myrkytystietokeskus
Myrkytystietokeskus vastaa kaikkina viikonpäivinä, ympäri vuorokauden äkillisten myrkytysten ehkäisyyn ja hoitoon liittyviin kysymyksiin. Keskus palvelee koko maata puhelimitse. Neuvontaa annetaan yleisölle ja terveydenhuollon ammattilaisille. Lisäksi keskus toimii tarvittaessa tietolähteenä viranomaisille ja tiedotusvälineille.

Myrkytystietokeskuksessa ei hoideta potilaita eikä tehdä myrkkymäärityksiä.

Suomen mielenterveysseura
Valtakunnallinen kriisipuhelin tarjoaa välitöntä keskusteluapua kriiseissä oleville ja heidän läheisilleen. Puhelimessa vastaavat kriisityöntekijät ja koulutetut vapaaehtoiset tukihenkilöt.

Valtakunnallista kriisipuhelinta päivystetään seitsemällätoista eri paikkakunnalla ympäri Suomea. Puhelimitse voi lähestyä auttajaa nimettömänä ja kasvottomana. Puhelinauttamisen tavoitteena on helpottaa henkistä hätää rakentavan ja tukevan keskustelun kautta.

  HIVPOINT
  HIVPOINT neuvoo kaikissa hiviin, aidsiin ja turvaseksiin liittyvissä kysymyksissä.

  HIVPOINTin valtakunnallisessa neuvontapuhelimessa päivystävät HIVPOINTin työntekijät. Puhelinpäivystykseen voi soittaa silloin, kun haluaa lisätietoja hivistä tai kun tarvitsee tukea, ohjausta ja neuvontaa. Työntekijän kanssa voi keskustella luottamuksellisesti ja avoimesti, esimerkiksi tartuntariskeistä ja peloista. Tästä numerosta voi myös varata ajan maksuttomaan ja nimettömään hiv-vasta-ainetestiin kaikkiin HIVPOINTin toimipisteisiin.

  Monikulttuurinen Voimavarakeskus MONIKA
  Puhelimeen vastaavat Voimavarakeskuksen kriisityöntekijät.
  Auttava puhelin on tarkoitettu väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille maahanmuuttajanaisille.

  Oikeusapuohjaus - puhelinpalvelu
  Kysyjä ohjataan eteenpäin asian selvittämiseksi, esimerkiksi kenen puoleen kääntyä tai mistä löytyy lisätietoa ja asian hoitamista helpottavia lomakkeita. Palvelussa ei anneta vastauksia oikeudellisiin ongelmiin. Vastaajina toimivat oikeusaputoimistojen kokeneet sihteerit.

  Kymenlaakson oikeusaputoimisto
  Oikeus- ja poliisitalo, Kauppalankatu 43 C

  Väestöliiton puhelinneuvonta
  Alle 20-vuotiaille pojille ja nuorille miehille

  Parisuhteen hyvinvointiin

  Perinnöllisyysneuvonta

  • Vastaamme perinnöllisyyteen ja harvinaisiin sairauksiin liittyvissä ongelmissa

  Seksuaalisuuteen liittyvät asiat

  Maahanmuuttajaperheet

  Monikulttuurinen osaamiskeskus
  Tarjoaa neuvontaa puhelimitse ja sähköpostitse perheen ihmissuhteisiin ja lastenkasvatukseen liittyvissä kysymyksissä.

  Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

  Tietosuojaselosteemme