+
-+ Tulosta

Tuki- ja kriisipalvelut

Perheneuvola

Perheneuvola palvelee lasten ja nuorten kasvuun ja kehitykseen liittyvissä kysymyksissä sekä perhe-elämän ja parisuhteen vaikeuksissa. Työmuotoja ovat mm. arviointi, kasvuun, kehitykseen ja tunne-elämään liittyvät tutkimukset, erilaiset terapiat ja kuntoutukset.

Asiakkaita palvelevat kasvatus- ja perheneuvontaan erikoistuneet psykologit ja sosiaalityöntekijät sekä puheterapeutit ja toimistotyöntekijät. Lääkärin palvelut ovat tarvittaessa käytettävissä. Perheneuvolaan ei tarvita lähetettä, vaan asiakas voi itse ottaa yhteyttä hakiessaan apua. Palvelut ovat maksuttomia, vapaaehtoisia ja luottamuksellisia. *

Kouvolan perheneuvola


Nuorisoneuvola

Ota yhteyttä, kun

  • sinulla on vaikeuksia kaverisuhteissa tai sosiaalisissa tilanteissa
  • koet itsesi masentuneeksi, ahdistuneeksi tai jännittyneeksi
  • arjen asiat eivät suju ja tunnet tarvetta ulkopuolisen ammatti-ihmisen näkökulmaan
  • koet, että sinua on kiusattu ja se painaa mieltäsi
  • on tullut mokailtua
  • sinulla vanhempana on ongelmia nuoren kanssa

Näin toimimme

Palvelemme kouvolalaisia nuoria ja heidän vanhempiaan, nuorten asioissa palvelevat myös muut perheneuvolan toimipisteet.

Työskentelemme yhdessä nuoren ja tarvittaessa hänen perheensä kanssa kunkin yksilöllisen tilanteen ja tarpeen mukaan. Vanhempien luvalla teemme yhteistyötä koulun, terveydenhuollon ja/tai sosiaalitoimen työntekijöiden kanssa. Palvelumme ovat luottamuksellisia ja maksuttomia.


Muita tuki- ja kriisipalveluja

NeuvoNet

NeuvoNetin avulla saat ulkopuolisen näkökulman mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin. Vastaajina toimivat perheneuvolan ja nuorisoneuvolan työntekijät. NeuvoNet on tarkoitettu kouvolalaisille lapsille, nuorille ja heidän perheilleen.

Kymenlaakson sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymän
nuorisopsykiatria

www.carea.fi

Nuorisopsykiatrian erikoissairaanhoidon päätehtävä on psyykkisten häiriöiden, kehitysesteiden ja toimintakyvyn alenemisen tutkiminen ja hoitaminen nuoren perhettä ja lähiverkostoa voimavarana käyttäen.

Tavoitteena on varmistaa nuorisopsykiatrian erikoissairaanhoidon palveluiden saatavuus alueellamme ja tarjota nuorelle ja hänen perheelleen lyhyt hoitopolku. Kaikessa hoidossa on ennaltaehkäisevä ja kuntouttava perhe- ja verkostokeskeinen ote. Työmuotoina ovat yksilökäynnit, perhe- ja verkostotapaamiset, ryhmähoito, tutkimukset sekä tarvittaessa lääkehoito ja toiminnalliset terapiat.

Nuorisopsykiatria

Nuorisopsykiatrian akuuttiosasto PSY8Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme