+
-+ Tulosta

Ammatinvalinnan ohjaus

Työ- ja elinkeinotoimiston ammatinvalinnanohjauksen ja urasuunnittelun tavoitteena on auttaa nuorta etsimään hänelle sopivia ratkaisuja ammatinvalintaan, työhön ja koulutukseen liittyvissä kysymyksissä. Ohjaus on asiakkaan ja ammatinvalintapsykologin välistä yhteistyötä.

Ohjauspalvelut ovat maksuttomia.Tapaamiseen ammatinvalintapsykologin kanssa voi varata etukäteen ajan TE-toimistosta. Ammatinvalinnan ohjausta on myös mahdollista saada ilman ajanvarausta Kouvolan TE-toimistossa, Hallituskatu 7 B.
Maanantaisin klo 9.00-12.00 ja 13.00-15.30. Aikaa keskusteluun on varattu n. puoli tuntia.

Linkki Kouvolan TE-toimiston sivuille.

Voit myös tutustua AVO-ammatinvalinta-ohjelmaan. Se on tarkoitettu erityisesti sinulle, joka pohdit ammatti- ja kouluvalintojasi peruskoulun tai lukion pohjalta. AVO auttaa sinua löytämään tarvittavia tietoja ja pohtimaan ratkaisujasi. AVOsta löydät tietoja lähes 300 ammatista sekä tietoja ammatteihin johtavasta koulutuksesta. AVOn avulla voit arvioida omia kiinnostuksiasi ja kykyjäsi sekä pohtia, mitä toivot tulevalta ammatiltasi.

Apuna ammatinvalinnassa on myös Ammattinetti. Se on verkkopalvelu, joka on tarkoitettu eri ammattien ja alojen vertailuun. Sivuilta löytyy mm. ammattien ja ammattialojen kuvauksia, eri alojen ammattilaisten haastatteluja ja erilaisia uratarinoita työelämään sijoittumisesta.Tukea opiskelupaikan etsimiseen löytyy myös linkkien takaa:Opetus- ja kulttuuriministeriön sivut tiedon hakemiseen

Kun koulu loppuu - teollisuuden ammatinvalintaviestinnän portaaliin

XAMK - tietoa aikuiskoulutuksesta ja opiskelusta Kymenlaaksossa

Studentum, koulutussivusto- ja hakupalvelu

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme