+
-+ Tulosta

Nuorisovaltuuston vaalit 2018-2019

Kouvolan nuorisovaltuuston 2018 – 2019 jäsenet valitaan 9.10.–1.12.2017
Jokaisella kaupungissa toimivan yläkoulun ja lukion oppilas- tai opiskelijakunnalla on oikeus nimetä nuorisovaltuustoon kaksi edustajaa,
Kouvolan yhteislyseolla on oikeus nimetä neljä edustajaa ja
Kouvolan seudun ammattiopistolla on oikeus nimetä kuusi edustajaa.
Lisäksi valitaan viisi jäsentä, jotka eivät opiskele Kouvolan kouluissa.

Ehdokkaiksi voivat asettua 13 – 20-vuotiaat Kouvolassa kirjoilla olevat nuoret.
Jos olet kiinnostunut nuorisovaltuuston jäsenyydestä, ota yhteyttä koulusi oppilas- tai opiskelijakuntaan.
Koulujen ulkopuoliset jäsenet valitaan haastatteluilla. Hakemuksen voi lähettää alla olevan linkin kautta 15.11. mennessä.
Hakemus nuorisovaltuustoon kaudelle 2018–19:
Klikkaa hakemukseen TÄSTÄ!

Nuvapolkuni
Vuoden 2015 alussa en ollut kuullutkaan nuorisovaltuustotoiminnasta. Aloin kuitenkin jotain kautta tutustua kyseiseen termiin ja itse Kouvolan nuorisovaltuustoon. Mitä ihmettä siellä tehdään -istutaan tiukoissa hameissa ja puvuissa kokoussaleissa kahvia juoden sekä politiikasta keskustellen? En saanut vastausta Googlesta. Nuorisovaltuustotoiminta oli edelleen iso mysteeri. Tiesin ainoastaan, että se liittyy politiikkaan ja kuntiin.

Tämä vaikutti kuitenkin kiinnostavalta ja kun koulussa kyseltiin ehdokkaita nuva- eli nuorisovaltuustovaaleihin lokakuussa 2015 lähdin mukaan. Minut äänestettiin Valkealan yläkoulun toiseksi edustajaksi ja olin onneni kukkuloilla - pääsisin tutustumaan toimintaan ja mahdollisesti jopa vaikuttamaan asioihin.
Tuli helmikuu ja ensimmäinen kokous. Hurahdin toimintaan heti. Pian huomasinkin jo ilmoittautuvani erilaisten työryhmien jäseneksi ja osallistujaksi Aktiivipäiville eli Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton koulutustapahtumaan. Toiminta vei mukanaan. Opin ettei nuorisovaltuustotoiminta olisi pelkästään jakkuasuja tai pukuja - toki niillekin on aikansa ja paikkansa.

Nyt kaksi vuotta myöhemmin voin kiittää itseäni siitä, että uskalsin lähteä ehdolle nuvavaaleihin. Päätös on ehdottomasti yksi elämäni parhaimmista. Olen saanut uusia kavereita ympäri Suomea, oppinut hurjan paljon vaikuttamisesta ja maailmasta ylipäätänsä sekä kasvanut. Enimmäkseen henkisesti.
Suosittelen nuvaan hakemista jokaiselle, sillä se antaa niin paljon uutta sisältöä elämään. Uuden harrastuksen tai mahdollisesti jopa ponnistuslaudan esimerkiksi kansanedustajan ammattiin. Ja mikä parasta: nuvatoiminta on puolueetonta politiikkaa.

- Anni

Lisätiedot

Nuoriso-ohjaaja

Justiina Lampila
p. 020 615 4030
etunimi.sukunimi(at)kouvola.fi