+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Erasmus+ -tuettuja nuorisovaihtoja ja EVS -vapaaehtoispaikkoja nuorille

22.5.2017

Allianssin nuorisovaihdon kautta nuoret aikuiset voivat 2-3 viikon nuorisovaihtoon Ranskaan ja Belgiaan tai 2-12 kuukaudeksi EU-tuettuun vapaaehtoistyöhön Eurooppaan.
EU-tuetut nuorisovaihdot Ranskassa ja Belgiassa
Nuorisovaihdoissa joukko nuoria eri maista toimii yhdessä jonkin tietyn teeman parissa muutaman viikon ajan. Vaihtoon voi sisältyä vapaaehtoistyötä, tutustumiskäyntejä, työpajoja, retkiä ja monia muita aktiviteetteja, joiden kautta tutustuu niin kohdemaahan kuin muista maista tuleviin muihin osallistujiin.

Kesäksi on haettavana kaksi nuorisovaihtoa:
- 'Tell me the story' -nuorisovaihto Ranskassa 10.7.-1.8.2017: Vaihdon aikana eri maista tulevat nuoret tekevät yhdessä performanssiesityksen, jonka he pääsevät esittämään Abeille Beuglen festivaalilla 28.7.
- 'Eldorado 2.0.'-nuorisovaihto Belgiassa 19.7.-2.8.: Nuorisovaihdon teemana on kulttuurienvälinen vuorovaikutus käsiteltynä taiteen ja työpajojen avulla. Ohjelmaan sisältyy tutustumisvierailuja ja järjestötapaamisia.
Nuorisovaihtoihin hyväksyttyjen osallistujien tulee maksaa 100 euron ohjelmamaksu. Osallistujat saavat maksutta majoituksen ja ateriat nuorisovaihdon ajan ja lisäksi heille korvataan suurin osa matkakuluista jälkikäteen (max. 275 euroa).
Lue lisää: http://www.nuorisovaihto.fi/sitenews/view/-/nid/4700/ngid/35
Eurooppalaisen vapaaehtoispalvelun (EVS) kautta Eurooppaan 2-12 kuukaudeksi
Juuri nyt on haettavana jo rahoitustuen saaneita vapaaehtoistyöpaikkoja Kreikassa, Englannissa, Espanjassa, Madeiralla, Moldovassa, Saksassa, Puolassa ja Ranskassa.

Vapaaehtoistyötä löytyy esimerkiksi sosiaalityön, taiteen, kulttuurin ja nuorisotyön parista. Vapaaehtoistyöhön hakeutuvien tulee olla 18-30-vuotiaita.

EVS- vapaaehtoisille myönnetään tuki, joka kattaa suurimman osan matkakuluista, vakuutuksen, ylläpidon, valmennuksen ja pienen taskurahan. Ohjelmaan osallistumisesta ei siis tule kuluja vapaaehtoiselle.
Lue lisää: http://www.nuorisovaihto.fi/sitenews/view/-/nid/3556/ngid/35

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme