+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Ohjaamo Kouvola ei ole enää hanke vaan vakinaista toimintaa

15.3.2018

Vuonna 2015 hankkeena toimintansa aloittanut Kouvolan Ohjaamo on vakinaistettu 1.3.2018 alkaen. Yksi paikka – monta palvelua -toimintamalli siis jatkuu ja kehittyy.

Kävijämäärien perusteella Ohjaamo on löytänyt kohderyhmänsä eli 15–29-vuotiaat nuoret. Yhtä lailla onnistumisesta viestii toiminnasta saatu palaute, joka on lähes poikkeuksetta positiivista. Palvelujen saaminen kootusti yhdestä paikasta on koettu erittäin tärkeäksi.

Ohjaamon hyötyjä ja vaikuttavuutta voidaan tarkastella sosiaalisesta, tiedollisesta, taloudellisesta sekä toiminnallisesta näkökulmasta. Nuorten tavoittaminen, ohjaaminen ja moniammatillinen verkosto ovat toiminnan kulmakiviä. Ohjaamossa on runsaasti tapahtumia, nuorille tila olla, nopeaa päivystysluonteista tukea, rinnalla kulkemista, asiantuntijoiden pariin ohjaamista, koulutusta, palavereita, kehitystyötä ja hankeyhteistyötä. Myös nuoria osallistetaan jatkuvasti Ohjaamon kehittämiseen esimerkiksi kyselyin, työpajoin, haastatteluin, harjoitteluin, työkokeiluin ja peli-iltojen merkeissä. Tulevina vuosina Ohjaamon toimintaa kehitetään mm. TEMin ja STM:n valtakunnallisessa Ohjaamoiden psykososiaalisen tuen hankkeessa.

Ohjaamo on alusta ja paikka nuorille, järjestöille, työnantajille, oppilaitoksille, kunnille ja muille viranomaisille. Vakinaistetun Ohjaamon koordinaattoriksi valittiin Sanna Heimonen ja palveluohjaajaksi Anna Kemppinen. Koordinaattori vastaa samalla nuorisopalveluiden kohdennetun nuorisotyön yksiköstä.

Suomessa on tällä hetkellä 45 Ohjaamoa ja tänä vuonna perustetaan n. 20 lisää.

Kouvolan Ohjaamo -hanke 2016–2017 lukuina:
2236 yksilökäyntiä
4939 käyntiä ryhmän/
tapahtuman kautta
57 tapahtumaa nuorille
38 tapahtumaa asiantuntijoille

Yhteystiedot:
Ohjaamo Kouvola
Kauppakeskus Valtari,
Kouvolankatu 15
ohjaamo@kouvola.fi

Lisätietoja:
Koordinaattori Sanna Heimonen, puh. 020 615 1252

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme