+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Nuuskan käyttö on kasvanut räjähdysmäisesti ja siihen on puututtava - Ehkäisevän päihdetyön viikkoa vietetään 5.–11.11.2018

31.10.2018

Kouvolan kaupungin nuorisopalvelut on mukana viettämässä ehkäisevän päihdetyön viikkoa 5.–11.11.2018, jonka teemana on tänä vuonna nuoret ja nuuska.

Nuuskan käyttö on kasvanut räjähdysmäisesti ja nuoret kokevat nuuskan hankkimisen helpoksi. Tutkimukset kertovat, että 8.–9. luokkalaisista nuorista 4,5 prosenttia ja ammatillisessa oppilaitoksessa opiskelevista 10,3 prosenttia nuuskaa päivittäin. Kouvolassa ammatillista oppilaitosta ja lukiota käyvien poikien kohdalla nuuskaaminen on viime vuoden tutkimuksen mukaan yleisempää kuin tupakointi. Tyttöjen nuuskan kokeilu ja käyttö ovat myös yleistyneet. (THL, Kouluterveyskysely 2017).

Valtakunnallisen ehkäisevän päihdetyön teemaviikon koordinoinnista vastaa Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry ja paikallisesta toiminnasta Kouvolassa Nuorisopalveluiden Kohdennetun nuorisotyön ehkäisevän päihdetyöntekijät.

Ehkäisevän päihdetyön viikolla kannustetaan nuoria kohtaavia aikuisia ottamaan nuuska puheeksi nuorten kanssa. Aihe otetaan puheeksi mm. Nuorisopalveluiden eri alueilla sijaitsevilla nuorisotiloilla. Nuorisotiloilla on käytössä myös Versus-hankkeessa kehitetyt pelimateriaalit. Versus-hankkeessa on pyritty vaikuttamaan tupakkatuotteisiin liittyviin nuorten vertaisuskomuksiin pelillisin ja kuvallisin menetelmin.

Nuuska-teeman lisäksi Ehkäisevän päihdetyön viikolla Nuorisopalvelut järjestää maksuttoman yleisöluennon yhdessä Kouvolan Lions Clubin kanssa. Nimekkäät luennoitsijat kertovat oman selviytymistarinansa huumemaailmasta tiistaina 6.11. klo 18:00-20:00 Kuusankoskitalolla, Kuusaa-salissa. Lämpimästi Tervetuloa!


Lisätietoja:
Laura Sillanpää, ehkäisevän päihdetyöntekijä, p. 020 615 8558
Maiju Leskinen, ehkäisevän päihdetyöntekijä, p. 020 615 8371

#nuortenkouvola #siepäätät #ept-viikko2018

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme