Rock Academy on hanke, joka keskittyy kokonaisvaltaisesti musiikin tekemiseen ja sen esittämisen eri osa-alueisiin. Rock Academy tarjoaa nuorille tietoa eri uravaihtoehdoista musiikkialalla ja laaja-alaisia näkemyksiä sekä tukea työllistymiseen musiikin parissa.

Kouvola Rock Academyn logo

Rock Academyyn valitaan vuosittain kaksi bändiä, jotka saavat opastusta kaikessa mahdollisessa musabisneksen koukeroista soiton opetukseen ja oman osaamisen markkinointiin. Hankkeessa järjestetään myös säännöllisesti musiikkialaan liittyviä ammattilaisten vetämiä klinikoita, jotka ovat ilmaisia ja avoimia kaikille.

Rock Academy bändit 2020-2021

Immortal Sorrow.

Immortal sorrow

Kouvolalainen neljän teinipojan perustama melodinen örinämetallibändi tarttuvine kertosäkeineen. Jäsenet ovat Julius Lohman, Oliver Haimi, Atte Taimisto ja Toivo Kleimola.

Late Noir Theater.

Late Noir Theater

Rock kabaree a’la Mr.Johnny ja Ozmo. Kouvolalainen duo soittaa taiderockmusiikkia sirkuksen ja teatterin tyyliin henkäyksellä Pariisin öitä.

Tulevat tapahtumat

Hiphopin Evoluutio
Perjantaina 3.9. klo 17.00 – 19.00 NuPa NuortenPaikassa
Julius Keisari & Paul
Ohjelmassa mm: Hiphopin historiaa, rannikot, tyylisuunnat ja suomirap.
Käsittelyssä myös biisinkirjoittaminen ja tekoprosessit.
Tervetuloa! Vapaa pääsy!


Hiphop klinikka

Valtakunnallinen Rock Academy Finland -hanke

Valtakunnallinen Rock Academy Finland -hanke edistää nuorten harrastustoimintaa ja yhtyeiden kehitystä kohti jopa ammattimaista musiikkiuraa. Turun kaupungin nuorisopalveluissa toimiva Turku Rock Academy on alkujaan Turun nuorisoasiainkeskuksen luoma malli, joka tarjoaa maksutonta sparrausta ja koulutusta ammattimaiseen toimintaan tähtääville nuorille yhtyeille ja artisteille.

2019–2020 Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamassa Rock Academy Finland hankkeessa ovat mukana Rovaniemi, Raahe, Kemi, Kuopio ja Kouvola. Hanketta koordinoi Turun kaupunki ja Turku Rock Academy.

Päivitetty 7.10.2021