Juhlitaan koulujen päättymistä rauhallisesti – kokoontumisia lähietäisyyksillä pitää edelleen välttää

Nuoriso-ohjaajat jalkautuvat lauantaina 5.6. koulujen päättymispäivän iltana eri puolille Kouvolaa.

Koulujen päättymistä juhlistetaan Kouvolassa kevätlukukauden viimeisenä päivänä 5. kesäkuuta. Nuoret lähtevät koulujenpäätösviikonloppuna perinteisesti liikenteeseen isommallakin joukolla.

Kouvolan kaupungin nuorisopalvelut vetoavat vanhempiin, että he muistuttaisivat nuoria siitä, että koronatilanteen vuoksi kokoontumisia lähietäisyyksillä pitää edelleen välttää.

Koulujen päättymistä tuleekin juhlia tänä vuonna tavanomaista pienemmissä porukoissa, ja välttää isompia bileitä sekä tapahtumia. Lisäksi maskeja tulee käyttää ja kontakteja rajoittaa.

Myös kotiintuloajoista on syytä sopia kodeissa etukäteen ja pitää niistä kiinni.

– Vanhempien on hyvä myös olla tietoisia siitä, missä lapset koulun päättymistä juhlivat, koordinaattori Maritta Rihu kaupungin nuorisopalveluista sanoo.

THL on julkaissut omat ohjeensa turvalliseen juhlien viettämiseen.

Nuoriso-ohjaajat jalkautuvat lauantaina 5.6. koulujen päättymispäivän iltana eri puolille Kouvolaa.

– Jalkautujien tärkein tehtävä on olla nuorille läsnä, tukea ja auttaa heitä tarvittaessa ja havainnoida ympäristöä, Rihu sanoo.

Hänen mukaansa usein jo pelkkä turvallisten aikuisten läsnäolo rauhoittaa ilmapiiriä, ennaltaehkäisee tekoja tai uhkaavia tilanteita.

– Hyvät käytöstavat, keskustelu, turvallinen läsnäolo ja ohjaus ovat työvälineitämme. Koska epidemia on vielä keskuudessamme, niin ohjeistamme nuoria myös turvaväleistä ja käsihygieniasta.

Päihteiden käytöstä ja muusta häiriökäyttäytymisestä ilmoitetaan poliisin ohjeiden mukaan hätänumeroon.

Lisätietoja:

Esko Lavonen, koordinaattori, puh. 020 615 8416

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.