NuortenTalot suljettu 31.1.2021 asti – Nuorisopalvelut jatkaa toimintaansa verkossa.

Kymenlaakson koronavirustilanne jatkuu leviämisvaiheessa ja sekä rajoituksia että suosituksia jatketaan KymSoten alueellisen koordinaatioryhmän mukaan 31.1.2021 asti.

Kymenlaakso on edelleen koronaepidemian osalta leviämisvaiheessa.

 • Nuorten Talot on suljettu ja nuorisopalvelut toimii verkossa.
 • Kouvolassa ovat tällä hetkellä voimassa leviämisvaiheen rajoitukset.
 • Yksittäiset välttämättömät asiakaskohtaamiset ovat mahdollisia sisätiloissa noudattamalla turvavälejä ja käyttämällä maskeja.
 • Rajoitukset ovat voimassa 31.1.2021 asti.

Yli kymmenen henkilön yleisötapahtumat on kielletty,  myös yksityistapahtumat tulee rajoittaa kymmeneen henkeen 

Etelä-Suomen aluehallintoviraston määräyksen perusteella yleisötilaisuuksien, tapahtumien ja yleisten kokoontumisten yleisömäärä on rajoitettu enintään kymmeneen (10) henkeen.

Kymsote suosittelee, että yli kymmenen hengen yksityistilaisuuksia tai perhejuhlia ei järjestetä, eikä tällaisiin myöskään osallistuta.

Julkiset tilat on suljettu, kirjastojen lainaustoiminta jatkuu

Kouvolan urheilu- ja sisäliikuntapaikat (myös uimahallit) ovat suljettu 10.1. asti. Yksityisten liikunta- ja urheilupaikkojen sulkemista suositellaan.

Kulttuuritilojen ja kirjastojen tapahtumat on peruttu. Kirjastojen oleskelutilat, kuten lehtisalit on suljettu. Kirjastoissa lainaus- ja palautustoiminta jatkuvat siten, että oleskelu kirjastoissa on enintään 15 minuuttia per käyntikerta. Kirjastoauton liikennöinti on keskeytetty. Museoiden asiakasmäärä on rajattu kerrallaan maksimissaan kymmeneen henkilöön.

NuortenTalot on suljettu ja nuorisopalvelut siirretty verkkoon. Yksittäiset välttämättömät asiakaskohtaamiset ovat mahdollisia sisätiloissa noudattamalla turvavälejä ja käyttämällä maskeja.

Kauppakeskusten yleiset oleskelutilat sekä sisäleikkipuistot ja sisäleikkipaikat suositellaan suljettavaksi.

Aikuisten ja yli 15-vuotiaiden nuorten ryhmäharrastustoiminta suositellaan keskeytettäväksi

Aikuisten ja yli 15-vuotiaiden nuorten ryhmäharrastustoiminta sisätiloissa suositellaan kaikissa tapauksissa keskeytettäväksi 10.1. asti. Yksilöohjausta voidaan toteuttaa turvallisuusohjeet huomioon ottaen. Mahdollisuuksien mukaan harrastustoimintaa voi toteuttaa etämuotoisena.

Alle 15-vuotiaiden lasten ja nuorten harrastustoimintaa voi jatkaa harkinnanvaraisesti, erityisesti suositellaan toimittavaksi ulkotiloissa. Esimerkiksi alle 15-vuotiaiden urheilujoukkueiden harjoituksia voi jatkaa ulkotiloissa.

Ammattilaisurheilun harjoitustoiminta turvataan siten, että kokoontumisrajoituksia tulee noudattaa. Kaikki joukkuelajien ottelut ja pelit suositellaan keskeytettäväksi.

Kymenlaaksossa on voimassa vahva suositusta käyttää kasvomaskia

Yli 15-vuotiaille suositellaan nyt erityisen vahvasti kasvomaskin käyttöä

 • julkisessa liikenteessä sekä takseissa kuljettajalle ja matkustajille
 • julkisissa tiloissa ja tilaisuuksissa
 • yksityisten palveluntarjoajien tiloissa (kaupat, pankit jne.)
 • toisen asteen oppilaitoksissa lähiopetuksessa
 • harrastustoiminnassa 
 • työpaikoilla lähityössä
 • sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle kaikissa kontakteissa

Koulujen ja päiväkotien sisätiloissa olevien aikuisten vierailijoiden, huoltajien ja työntekijöiden tulee käyttää kasvomaskia tai -visiiriä.

Etätyötä suositellaan, matkustamista tulisi välttää

Kaikkia Kouvolan työnantajia suositellaan järjestämään etätyötä kaikissa sellaisissa työtehtävissä, joissa se on tilapäisestikin mahdollista. Mikäli etätyö ei ole mahdollista, suositellaan, että työnantaja ohjeistaa kasvomaskin käyttöön kaikissa työtiloissa, vaikka turvavälien pitäminen olisi mahdollista. Ruokailuja ja kahvitaukoja tulee porrastaa.

Suositellaan välttämään liikkumista kaikille alueille, joissa koronavirustilanne on Kymenlaaksoa vaikeampi. Samoin matkustamista pohjoisen hiihtokeskuksiin ja ulkomaille tulee välttää. Tämä koskee myös kaksoiskansalaisten liikkumista Venäjän ja Suomen välillä.

Lisätietoa ja hyödyllisiä linkkejä

Kouvolan kaupungin koronavirustiedotteet kootusti kaupungin verkkosivuilla.

Koronavirustilannekuvaa Kymenlaaksossa voi seurata Kymsoten verkkosivuilla.

Valtakunnallista koronavirustilannetta voi seurata THLn verkkosivuilla.

THLn koronakartta.

Kouvolan kaupunki suosittaa Koronavilkku -sovelluksen lataamista älypuhelimeen.

Sivun alkuun