Ohjaus, tuki ja työllistyminen

Mihin Nuorisopalveluilta saa ohjausta ja tukea?

Nuorisopalvelut jeesaavat kaikissa nuoruuteen liittyvissä teemoissa ja auttavat elämässä eteenpäin. Ohjausta ja tukea saa mm. erityisnuorisotyöstä, etsivästä nuorisotyöstä, koulunuorisotyöstä, Nuorten Työpajoilta, Motipajasta ja Ohjaamosta. Kysy rohkeasti mistä tahansa aiheesta!

Erityisnuorisotyö

Erityisnuorisotyö tarjoaa tukea ja ohjausta elämän eri tilanteissa, kuten oma tai läheisten päihteiden käyttö, kaverisuhteet ja pelaaminen. Voit ottaa erityisnuorisotyöntekijöihin itse suoraan yhteyttä, tai voit tulla juttelemaan esim. vanhemman tai muun aikuisen ohjaamana. Kohderyhmänä ovat 12 – 18 -vuotiaat nuoret.

Lue lisää erityisnuorisotyöstä

Etsivä nuorisotyö

Etsivä nuorisotyö pyrkii tavoittamaan ne 16 – 29 -vuotiaat nuoret, jotka etsivät suuntaa elämäänsä. Se on tarkoitettu esimerkiksi nuorille, joilla ei ole koulu- tai työpaikkaa, tai jotka ovat keskeyttäneet varusmiespalveluksen. Etsivältä nuorisotyöntekijältä nuori saa apua ja tukea arkeen sekä vinkkejä siitä, millaisia palveluita tarvitsee.

Lue lisää etsivästä nuorisotyöstä

Ohjaamo

Ohjaamosta saat tietoa, neuvontaa ja ohjausta koulutukseen, työllisyyteen ja hyvinvointiin liittyen. Palvelun tavoitteena on tukea ja ohjata 15 – 29 -vuotiaita nuoria sekä löytää tarvittaessa oikea palvelu.

Lue lisää Ohjaamosta

Koulunuorisotyö

Koulunuorisotyöntekijöitä on Kouvolan yläkouluissa.
Koulunuorisotyöntekijät kouluilla kehittävät yhteisöllisyyttä, ehkäisevät kiusaamista ja parantavat kouluviihtyvyyttä.

Lue lisää koulunuorisotyöstä

Nuorten työpajat

Nuorten työpajat tarjoavat työpaikkoja 16–28-vuotiaille nuorille. Nuorten työpajoissa tehdään erilaisia töitä työvalmentajien ohjauksessa sekä tutustutaan eri ammatteihin ja työelämään.

Lue lisää Nuorten työpajoista

Motipaja

Motipaja on toisenlainen oppimisympäristö 16–18-vuotiaille oppivelvollisuuden piirin kuuluville nuorille. Motipajalla herätellään ja etsitään motivaatiota opiskeluun.

Lue lisää Motipajasta
Sivun alkuun