Kansainvälistä nuorisotyötä ovat vapaaehtoistyö Euroopan solidaarisuusjoukoissa ulkomailla ja kotimaassa sekä nuorisovaihdot eri kumppanimaiden kanssa.

Vapaaehtoistyö

Euroopan solidaarisuusjoukot (European Solidarity Corps) kokoaa 18–30-vuotiaat eurooppalaiset nuoret yhteen rakentamaan tasa-arvoisempaa ja oikeudenmukaisempaa yhteiskuntaa, jossa nuorten ääni kuuluu ja sitä kuunnellaan.

Euroopan solidaarisuusjoukoissa nuoret vastaavat yhteiskunnallisiin haasteisiin kuten eriarvoistuminen, ilmastonmuutos tai vihamielinen asennoituminen eri kulttuureja kohtaan.

Solidaarisuusjoukkoihin kuuluu kolme toimintotyyppiä:
  • vapaaehtoispalvelu
  • työ- ja harjoittelupaikat
  • solidaarisuusprojektit
Mitä solidaarisuusjoukkoihin osallistuminen antaa?
  • mahdollisuuden toimia tuetusti jonkin itselle tärkeän asian puolesta joko ulkomailla tai omassa asuinmaassa.
  • työelämätaitoja, kansainvälistä osaamista, kielitaitoa, itsevarmuutta ja rohkeutta toimia uusissa tilanteissa – kiinnostavan lisän CV:hen ja paremmat mahdollisuudet työmarkkinoilla.
  • uusia kokemuksia, kansainvälisiä verkostoja ja mahdollisuuksia laajentaa omaa maailmankuvaa.

Osallistuminen solidaarisuusjoukkoihin on mahdollista kenelle tahansa nuorelle. Ohjelman tuki kattaa valtaosan osallistumisesta syntyvistä kustannuksista. Uusien kokemusten ohella saat mielenkiintoisen lisän ansioluetteloosi ja itsevarmuutta työnhakuun.

Tarkemmat tiedot ja liittymisohjeet Euroopan nuorisoportaalissa.

Kouvolan nuorisopalvelut on European Solidarity Corps toiminnassa sekä lähettävänä että vastaanottavana tahona.

ESC-vapaaehtoiset
Lili, Yohan ja Ona

Kouvola vastaanottaa vuosittain kolme ESC-vapaaehtoista. Vapaaehtoiset työskentelevät Kouvolan NuortenTaloilla, Nuorisokeskus Anjalassa sekä Viitakummun ja Myllykosken nuorten työpajoilla. Vapaaehtoishankkeet ovat EU-rahoitteisia.

Syksyllä 2021 aloittaneiden Yohanin (Ranska), Onan (Espanja) ja Lilin (Unkari) vapaaehtoishanke päättyy heinäkuun lopussa. Uusia vapaaehtoisia haetaan parhaillaan.

Vapaaehtoisten kuulumisista voit lukea nuorisopalvelujen blogista

Tutustu myös vapaaehtoisten Instagram-tiliin volunteering_kouvola

Päivitetty 26.9.2022

Sivun alkuun