Kansainvälistä nuorisotyötä ovat esim. vapaaehtoistyö Euroopan solidaarisuusjoukoissa ulkomailla ja nuorisovaihdot eri kumppanimaiden kanssa.

Vapaaehtoistyö

Euroopan solidaarisuusjoukot, European Solidarity Corps tarjoaa 18–30-vuotiaille eurooppalaisille nuorille mahdollisuuksia rakentaa tasa-arvoisempaa ja oikeudenmukaisempaa yhteiskuntaa, jossa nuorten ääni kuuluu ja sitä kuunnellaan.

Euroopan solidaarisuusjoukoissa nuoret vastaavat yhteiskunnallisiin haasteisiin kuten eriarvoistuminen, ilmastonmuutos tai vihamielinen asennoituminen eri kulttuureja kohtaan.

Mitä solidaarisuusjoukkoihin osallistuminen antaa?

  • mahdollisuuden toimia tuetusti jonkin itselle tärkeän asian puolesta joko ulkomailla tai omassa asuinmaassa.
  • työelämätaitoja, kansainvälistä osaamista, kielitaitoa, itsevarmuutta ja rohkeutta toimia uusissa tilanteissa – kiinnostavan lisän CV:hen ja paremmat mahdollisuudet työmarkkinoilla.
  • uusia kokemuksia, kansainvälisiä verkostoja ja mahdollisuuksia laajentaa omaa maailmankuvaa.

Osallistuminen solidaarisuusjoukkoihin on mahdollista kenelle tahansa nuorelle. Ohjelman tuki kattaa valtaosan osallistumisesta syntyvistä kustannuksista. Uusien kokemusten ohella saat mielenkiintoisen lisän ansioluetteloosi ja itsevarmuutta työnhakuun.

Tarkemmat tiedot ja liittymisohjeet Euroopan nuorisoportaalissa:
Vapaaehtoistoiminta/European Youth Portal (europea.eu)

Kouvolan nuorisopalvelut on European Solidarity Corps toiminnassa sekä lähettävänä että vastaanottavana tahona. Vuosittain vastaanotamme kolme ESC-vapaaehtoista eri maista.
Syksyllä 2022 aloittaneiden Kaderin (Turkki), Agathen (Ranska) ja Julen (Saksa) vapaaehtoishanke jatkuu heinäkuun 2023 alkuun.

vaparit
Kader, Agathe, Julen

Vapaaehtoiset työskentelevät Kouvolan NuortenTaloilla, Nuorisokeskus Anjalassa, Viitakummun nuorten työpajalla ja Kakspy Ry:n Kulttuuripaja Kullassa. Vapaaehtoishankkeet ovat EU-rahoitteisia.

Vapaaehtoisten kuulumisista voit lukea nuorisopalvelujen blogista

Tutustu myös vapaaehtoisten Instagram-tiliin volunteering_kouvola

Päivitetty 21.4.2023

Sivun alkuun