Ammattiaikuisten päivä

Nuorisotyön ammattilaisten eli ammattiaikuisten päivää vietetään 2.6.2023.

Ammattiaikuisten päivä on toistuva teemapäivä, jota vietetään aina koulujen
päättäjäisviikonlopun perjantaina. Se on päivä, jona nuoret näkyvät ja kuuluvat
muutenkin. Teemapäivällä halutaan kiinnittää huomiota erityisesti kunnalliseen
nuorisotyöhön ja sen ammattitaitoisiin tekijöihin.

Kukaan ei kasva yksin

Lasten ja nuorten hyvinvointi on kuntien vastuulla. Nuorisotyön ammattilaisilla on omat keinonsa ja menetelmänsä, joilla kuntien hyvinvointityötä tuetaan nuorilähtöisesti ja ongelmia ennaltaehkäisevästi. Kunnallinen nuorisotyö ja sen tekijät ovat kaikkien nuorten saatavilla. He ovat läsnä ja varmistavat, että kukaan ei joudu kasvamaan yksin.

Nuorten kasvua tukee joukko eri alojen ammattilaisia. Toisten ammattikuntien työ tunnetaan ja tunnustetaan, kun taas toisten työstä ja sen vaativuudesta ei ehkä tiedetä tarpeeksi. Nuorisotyö nähdään aivan liian usein jonain muuna, kuin asiantuntijatyönä. Tämä näkyy muun muassa alan palkkauksessa.

Kuntien nuorisotyöntekijät ovat kasvun ja nuoruuden asiantuntijoita, koulutettuja ammattilaisia. Nyt on aika kertoa se muillekin!

Kampanjan taustalla on Kunnallisen nuorisotyön osaamiskeskus Kanuuna, jonka tehtävänä on vahvistaa nuorisotyötä tekevien ammattilaisten välistä yhteistyötä ja osaamista sekä heidän tekemänsä arvokkaan työn tunnettavuutta. Kampanjan tarkoituksena on tehdä näkyväksi tämä pieni, mutta sitäkin tärkeämpi ammattikunta.

Lisäinfoa: ammattiaikuiset.fi

Ammattiaikuiset
Sivun alkuun