Liikkuva nuorisotyö vie toimintoja ja palveluja sinne, missä nuoret ovat

Nuorisopalvelut on saanut erityisapurahan Kymin Osakeyhtiön 100-vuotissäätiöltä liikkuvaan nuorisotyöhön Kouvolassa. Apurahalla hankitaan auto ja palkataan nuoriso-ohjaaja.

Eri puolilla Suomea hyväksi havaittua liikkuvaa nuorisotyötä ei säännöllisenä toimintana ole ollut Kouvolassa. Liikkuvaa nuorisotyötä määrittää ensisijaisesti auto. Se on tärkeä työväline, koska sillä voidaan taittaa pitkiäkin välimatkoja. Alueellinen yhdenvertaisuus lisääntyy, kun palveluja viedään myös niille alueille, joissa ei ole nuorisopalveluiden tiloja. Lisäksi liikkuvalla nuorisotyöllä voidaan tavoittaa myös ne nuoret, jotka eivät tule nuorisotiloille tai osallistu nuorisopalveluiden toimintoihin.

Apurahalla mahdollistetaan uusi toiminta – hankitaan auto varusteineen ja palkataan nuoriso-ohjaaja koordinoimaan toimintaa ja kohtaamaan nuoria. Työpari liikkuvan nuorisotyön nuoriso-ohjaajalle etsitään myös kaupungin muista toimijoista, vanhemmista tai muista vapaaehtoisista.

Toimintaa on tarkoitus pilotoida kolmen vuoden ajan ja osoittaa sinä aikana toiminnan tarve ja toiminnan vaikuttavuus. Ennaltaehkäisevällä työllä tehdään säästöjä tulevaisuuteen.

Mitä liikkuva nuorisotyö tarjoaa nuorelle?

Nuoret voivat tulla autolle keskustelemaan ja tapaamaan nuoriso-ohjaajaa. Auto on turvallinen tila kohdata turvallinen aikuinen. Liikkuva nuorisotyö tarjoaa ”lämpöä ja latauspisteitä” liikkuessaan koulujen pihoilla ja kaupungin reuna-alueilla. Toiminta painottuu iltoihin, nuorien vapaa-ajalle ja koko kaupungin kattaviin pysäkkeihin. Pelailun, kahvittelun ja kavereiden tapaamisen lisäksi nuori saa tarvittaessa ohjausta ja apua myös esim. haastavissa elämäntilanteissa. Nuori voi itse kutsua auton paikalle esim. parkkialueille, puistojen reunamille tai muille kokoontumispaikoille. Auton liikkumista voi seurata nuorisopalveluiden some –tileillä. Liikkuvan nuorisotyön auto on matalan kynnyksen kohtaamispaikka.

Lisätietoja:
Maritta Rihu, Nuorisopalveluyksikön vastaava, Kouvolan kaupunki, puh. 020 615 7794, etunimi.sukunimi@kouvola.fi

Sivun alkuun