Nuorten kauhumusikaali Klovnipeli ensi-iltaan 26.5.

Nuoret tekijät yhdistivät voimansa – musikaalissa esiintyy yli 40 paikallista nuorta.

Nuorten kauhumusikaali Klovnipeli saa ensi-iltansa Kouvolan Teatterin suurella näyttämöllä helatorstaina 26.5. kello 13. Useiden toimijoiden iso yhteisproduktio nähdään vain kahden päivän ajan Elina Ylisuvannon käsikirjoittamana ja ohjaamana. Musikaalin näyttelijät ovat Kouvolan Teatterin nuortenteatterista, laulajat ja soittajat paikallisista bändeistä ja Pohjois-Kymen musiikkiopistosta sekä tanssijat Studio Dance Pitistä. Kaikkiaan esiintyjiä on yli 40. Nuoret ovat myös säveltäneet näytelmän musiikin biisikilpailun kautta sekä suunnitelleet puvut ja lavastuksen.

”Vihdoin tehdään jotain oikeaa ja suurta isolle näyttämölle! Saa haastaa itseään, mutta samalla tehdä sitä mitä rakastaa! 80-luvun teema on hauska ja omaan hahmoon on kiva tutustua ja kehittää sille oma polku näytelmän alusta loppuun. Kun kaikki tekee täysillä, saadaan aikaan pelkkää timanttia!”, kuvailee eräs nuortenteatterilainen yhdessä tekemisen riemua tanssijoiden ja bändien kanssa.

Lipunmyynti käy vilkkaana – yksi näytöksistä on kohdistettu koululaisryhmille

Klovnipeli on syntynyt osana Yli Rajojen -projektia, joka antaa nuorille moninaisia mahdollisuuksia harrastamiseen ja saattaa yhteen kouvolalaisia nuorten kanssa työskenteleviä kulttuuritoimijoita. Yhteistyössä ovat mukana Kouvolan Teatteri, Kouvolan kaupungin nuorisopalvelut, Kouvolan kirjasto, Pohjois-Kymen musiikkiopisto, Studio Dance Pit, Kouvolan ammattiopisto Eduko, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK, K-Rauta sekä TAVATON media.

”Yli Rajojen -projekti pyörähti käyntiin keväällä 2021. Olemme kovasti tehneet töitä Klovnipelin eteen, ja on ollut ilo huomata, miten nuoret ja eri yhteistyötahot lähtivät innolla mukaan toteuttamaan hienoa projektia. Nuoret pääsevät suurelle näyttämölle toteuttamaan kulttuurisia unelmiaan ja jakamaan osaamistaan meille kaikille”, kertoo nuoriso-ohjaaja Antti Leminen Kouvolan kaupungin nuorisopalveluista.

”Klovnipeli on kokoluokassaan suurinta mahdollista, mitä teatteriimme mahtuu. Näin isoa, yli 40 esittäjän, tuotantoa ei ole nähty vuosikausiin. Olemme iloisia, että tällä ainutlaatuisella yhteisproduktiolla jatkamme panostustamme lapsiin ja nuoriin niin teatterintekijöinä kuin -kokijoinakin”, toteaa Kouvolan Teatterin hallintojohtaja Mervi Ihalainen.

Klovnipelissä hyvä ja paha taistelevat

Avaa teatterin ovi ja astu kauhujen maailmaan! Toukokuun viimeisellä viikolla Kouvolan Teatteri on puettu aulasta asti kauhuun. Koskaan ei tiedä mitä seuraavan kulman takana odottaa tai kuka vieressäsi istuu.

Klovneilla on synkkä salaisuus. Nuoria katoaa ja hermoja raastava tehtävä odottaa ratkaisuaan. Kehen voi luottaa vai voiko kehenkään? Luvassa on jännitystä, yllätyksiä, hyvän ja pahan taistelua!

”Klovnipelin ohjaaminen on ollut opettavainen ja rakas projekti. Olen tosi onnellinen siitä, miten innolla tähän on lähdetty monesta suunnasta mukaan. Uskon, että tämä on vasta alkutaival kaikkien mukana olevien toimijoiden yhteistyölle”, kertoo nuortenteatterin ja esityksen ohjaaja Elina Ylisuvanto ja jatkaa:

”Kaikista upeinta on ollut seurata nuorten intoa ja paneutumista esitykseen. Nähdä se kehityskaari, minkä he ovat läpikäyneet. Tämä projekti on ollut todella merkittävä monelle nuorelle koronan jälkimainingeissa. On ollut liikuttavaa seurata uusien ystävyyssuhteiden syntymistä, toisten kannustamista sekä sitä voimaa, mikä yhdessä tekemisessä piilee. Tuskin maltan odottaa, että tämä nuorisojoukko pääsee näyttämään kaiken energiansa ja osaamisensa yleisölle!”

Elina Ylisuvanto:
Klovnipeli
Kouvolan Teatterin suurella näyttämöllä
to 26.5. klo 13
to 26.5. klo 18
pe 27.5. klo 10, koululaisnäytös

Liput 15 €, koululaisryhmille 12 €
Ikäsuositus yli 10-vuotiaille
Kesto 2 h (sis. väliajan)

SUUNNITTELU
Ohjaus Elina Ylisuvanto
Lavastus Jenna Ahvenainen, Eduko
Sisu Laitinen, Eduko
Emma Pulli, Eduko
Noora Seppälä, Eduko
Ronja Sihvola, Eduko
Maalaus Perttu Mäki, Eduko
Puvut Siiri Kilpiä, Xamk
Hengen asu, pukija Iita Rikkola, Koulutuskeskus Salpaus
Äänet Antti Helineva
Kari Mitikka
Valot Esa Kurri
Joona Virtanen
Otso Riihelä
Koreografiat Petra Niemi, Studio Dance Pit
Pilvi Norppa-Liskola, Studio Dance Pit
Matti Timonen, Studio Dance Pit
Petra Villikka, Studio Dance Pit
Tarpeisto Sirpa Marttila

ESIINTYJÄT
Rooleissa Kouvolan Teatterin nuortenteatteri:
Lotta Ahtiainen
Seela Helander
Eeli Jauhiainen
Minea Jokivirta
Hertta Karén
Luukas Kaskimaa
Markus Kauppila
Kia-Maria Kuittinen
Ilona Lahtinen
Sisu Laitinen
Aisha Lempinen
Nea Mannila
Ella Runni
Julia Toivonen
Elina Vainonen
Rania Valtonen
Sointu Viinikainen
Ronja Villikka

Tanssijat Studio Dance Pit:
Aida Ahola
Oona Ahonen
Hertta Hietamies
Iida Kääpä
Elisa Mannari
Mailis Purho
Sara Saku
Venla Viljakainen

Sävellykset ja esittäminen Roope Liikkanen
Minea Jokivirta
Joona Kuokka
Paul
Tapio Skool

Immortal Sorrow:
Julius Lohman
Atte Taimisto
Oliver Haimi
Leo Kaksonen

Late Noir Theatre:
Joona Virtanen
Otso Riihelä

Taustasoittajat Pohjois-Kymen musiikkiopisto:
Eemil Ansamäki
Annika Virtala
Ella Järvinen
Annina Nordfors
Silja Kääpä
Silja Walin


Lisätiedot

Anne Jokivirta, tiedottaja-tuottaja, Kouvolan Teatteri
045 899 7775 tai anne.jokivirta@kouvolanteatteri.fi

Elina Ylisuvanto, ohjaaja, Klovnipeli
044 749 7606 tai elina.ylisuvanto@gmail.com

Sivun alkuun