NuPAKU vie toimintoja ja palveluja sinne, missä nuoret ovat

Nuorisopalvelujen uusi liikkuvan nuorisotyön auto on nimetty NuPAKUksi. Nimiehdotuksia tuli 28. Nuorisopalveluiden tapahtumatyöryhmä valitsi 10 nimeä jatkoon, joista nuoret valitsivat nimeksi NuPAKU. Kaikkien nimikyselyyn vastanneiden kesken arvottiin nuorisopalveluiden tuotekassi. Onnetar suosi Armida Hälikkää.

NuPAKUUn voi tulla tutustumaan lauantaina 4.6. Tykkimäen huvipuistossa järjestettävässä School`s Out konsertissa. Auto ja nuoriso-ohjaajat löytyvät huvilavetin läheisyydestä. Nuortenkouvola –sivulle päivitetään kesäkuun alkupuolella missä ja milloin NuPAKU liikkuu sekä auton yhteystiedot.

Kymin Osakeyhtiön 100-vuotissäätiön erityisapuraha mahdollistaa säännöllisenä työmuotona liikkuvan nuorisotyön Kouvolassa. Alueellinen yhdenvertaisuus lisääntyy, kun palveluja viedään myös niille alueille, joissa ei ole nuorisopalveluiden tiloja. Lisäksi liikkuvalla nuorisotyöllä voidaan tavoittaa myös ne nuoret, jotka eivät tule nuorisotiloille tai osallistu nuorisopalveluiden toimintoihin.

Toimintaa on tarkoitus pilotoida kolmen vuoden ajan ja osoittaa sinä aikana toiminnan tarve ja toiminnan vaikuttavuus. Ennaltaehkäisevällä työllä tehdään säästöjä tulevaisuuteen.

Mitä liikkuva nuorisotyö tarjoaa nuorelle?

Nuoret voivat tulla autolle keskustelemaan ja tapaamaan nuoriso-ohjaajaa. Auto on turvallinen tila kohdata turvallinen aikuinen. Liikkuva nuorisotyö tarjoaa ”lämpöä ja latauspisteitä” liikkuessaan koulujen pihoilla ja kaupungin reuna-alueilla. Toiminta painottuu iltoihin, nuorien vapaa-ajalle ja koko kaupungin kattaviin pysäkkeihin. Pelailun, kahvittelun ja kavereiden tapaamisen lisäksi nuori saa tarvittaessa ohjausta ja apua myös esim. haastavissa elämäntilanteissa. Nuori voi itse kutsua auton paikalle esim. parkkialueille, puistojen reunamille tai muille kokoontumispaikoille. Auton liikkumista voi seurata nuorisopalveluiden some –tileillä. Liikkuvan nuorisotyön auto on matalan kynnyksen kohtaamispaikka.

Lisäinfoa:
Esko Lavonen, p. 020 615 8416 tai esko.lavonen(at)kouvola.fi

NuPAKU
Sivun alkuun