Ohjaamon syksy 2024

Ohjaamon syksy tarjoaa tukea nepsy -haasteisiin, valmennusta työnhakuun, työkaluja jännittäjille sekä suljettua pienryhmätoimintaa verkossa. Ilmoittaudu ja tule rohkeasti mukaan!

Mikä ihmeen nepsy? -tapaamiset Ohjaamolla

Tervetuloa saamaan asiantuntijan vinkkejä ja vertaistukea nepsy-haasteiden kanssa elämiseen. Paikalla nepsy-valmentaja. Ohjaamolla seuraavina tiistaina klo 14.00-15.30: 20.8., 27.8., 3.9. ja 10.9. Tapaamiset on tarkoitettu alle 30-vuotiaille nuorille eikä diagnoosia tarvitse olla. Tapaamisiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Taite-valmennus

Tule kehittämään työnhakutaitojasi ryhmämuotoinen työnhakuvalmennukseen! Taite- valmennus on Työterveyslaitoksen kehittämää työhönvalmennusta, jossa tutustutaan mm. omiin vahvuuksiin, työnhakuasiakirjojen tekemiseen, työnantajien kontaktointiin sekä rekrytointiprosessiin työnantajan näkökulmasta. Ohjaamolla toteutettava Taite-valmennus on suunnattu kaikille alle 30-vuotiaille työnhakijoille, jotka ovat motivoituneitalöytämään työtä. Valmennukseen mahtuu mukaan 4-10 henkilöä.

Valmennus toteutetaan 26.-28.8. ja 2.-3.9. klo 12-16 Ohjaamolla, osoitteessa Kouvolankatu 28 A. Lisätietoja ja ilmoittautuminen 20.8. mennessä; Noora Mustonen, noora.mustonen(at)kouvola.fi

Voimauttava ryhmä jännittäjille (18-29-vuotiaille)

Ohjaamoiden jännittäjäryhmät perustuvat psykologi Minna Martinin kehittämään ryhmämalliin sosiaalisten tilanteiden jännittäjille. Ryhmässä opetellaan taitoja jännittämisen hallintaan sekä vahvistetaan itsetuntemusta ja itsemyötätuntoa. Ryhmä tarjoaa myös vertaistukea.

Ryhmä kokoontuu kahdeksan kertaa. Osallistujia on enintään kahdeksan, ja kokoonpano pysyy samana koko ryhmän ajan. Ryhmään kuuluu itsenäisesti tehtäviä välitehtäviä ja altistusharjoittelua.

Ryhmän tavoitteena on oppia suhtautumaan omaan jännittämiseen hyväksyvämmin. Jännittämisestä ei tarvitse vapautua, mutta sen kanssa on hyvä oppia elämään.

Ryhmässä käsiteltäviä teemoja ovat:

 • Jännittämiseen liittyvät tuntemukset ja jännitystilanteet
 • Stressin, ahdistuneisuuden ja jännittyneisyyden yhteys
 • Toimintatapojen ja suhtautumisen merkitys
 • Jännittämisen taustatekijät
 • Minäkuva ja itsesäätely
 • Sosiaaliset suhteet

Voimauttava ryhmä jännittäjille pidetään keskiviikkoisin 25.9.-20.11.2024 kello 12.00-14.00 Ohjaamolla, osoitteessa Kouvolankatu 28 A. Ilmoittaudu 13.9. mennessä Nooralle: noora.mustonen@kouvola.fi.

Ohjaamoiden Onnin syksyn suljetut pienryhmät verkossa – Ilmoittautumiset avoinna!

 • Autismikirjon ryhmävalmennus alkaen to 12.9. klo 14–15.30
  ilmoittautumiset maija.klockars@te-toimisto.fi
 • Hyvinvointiryhmä alkaen to 26.9. klo 13–15
  ilmoittautumiset mari.lappalainen@te-toimisto.fi
 • Voimauttava verkkoryhmä jännittäjille alkaen to 3.10. klo 13–15
  ilmoittautumiset suvi.karkiainen@te-toimisto.fi
 • Jatkoryhmä jännittäjille alkaen ti 29.10. klo 13–15,
  ilmoittautumiset suvi.karkiainen@te-toimisto.fi

  Ohjaamo Kouvola

Hyvinvointiryhmä 18-29 -vuotiaille

Hyvinvointiryhmä on tarkoitettu nuorille aikuisille, jotka kaipaavat vertaistukea ja vinkkejä oman hyvinvointinsa tueksi. Ryhmän tavoitteena on vahvistaa itsetuntemusta ja antaa eväitä oman hyvinvoinnin vaalimiseen.

Hyvinvointiryhmään voit osallistua hyvin erilaisten hyvinvoinnin haasteiden kanssa, jo silloin kun havaitset omassa hyvinvoinnissaan pieniä haasteita.

Hyvinvointiryhmä kokoontuu kuusi kertaa. Ryhmässä keskustellaan mm. stressistä, tutkitaan omia voimavaroja ja selviytymiskeinoja sekä kokeillaan kehoa ja mieltä rauhoittavia harjoituksia. Ryhmään osallistuminen edellyttää sitoutumista ja halua työskennellä oman hyvinvointinsa eteen.

Hyvinvointiryhmä pidetään torstaisin 7.11.-12.12. klo 14-16 NuPalla, osoitteessa Kouvolankatu 28 A. Ilmoittautumiset ryhmään Iikalle: p. 020 615 4460, iiris.karjalainen(at)kouvola.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sivun alkuun