Ohjaamoviikon teemana on nuorten hyvinvointi

Valtakunnallista Ohjaamoviikkoa vietetään ensi viikolla maanantaista perjantaihin 14.–18.2.22 Ohjaamoviikon tarkoituksena on levittää tietoa Ohjaamoista ja sitä kautta auttaa 16–29-vuotiaita nuoria kohti koulutusta, työelämää ja mielekästä arkea.

Viikon aikana Kouvolan Ohjaamo julkaisee sometileillään aiheeseen liittyviä postauksia ja kutsuu nuoret seuraamaan tapahtumaa. Ohjaamossa järjestetään info Kouvolan kaupungin kesätyöseteleistä ja seteleiden jako alkaa 7.3. klo 13 alkaen Ohjaamosta. Ohjaamo näkyy muun muassa Ohjaamo Kouvolan Instagramissa ja Facebookissa.

Ohjaamoviikon aikana Ohjaamo päivystää normaalisti maanantaista torstaihin klo 13–16, osoitteessa Kouvolankatu 28. Ohjaamoviikon ohjelma:

 • Ti 15.2. klo 15 Seksuaalinen hyvinvointi -instalive @ohjaamokouvola Instagramissa
  Keskustelua seksuaalisuudesta, sukupuolesta ja turvallisuudesta. Aiheesta kertoo ja kysymyksiin vastailee erityisnuorisotyöntekijä Essi-Ilona Sorsa.
 • Ke 16.2. klo 16 ja 16.30 Kesätyöseteli-info Kouvolan Ohjaamossa
  Mikä? Kenelle? Miten?
  Tervetuloa Ohjaamoon kysymään ja saamaan tietoa Kouvolan kaupungin nuorten kesätyö- ja kesäyrittäjyysseteleistä.
 • To 17.2. klo 16–17.30 ONNIn hyvinvointituokiolähetyksen seuraamista Kouvolan Ohjaamossa
  Tule kuuntelemaan Onnin valtakunnallista Discordissa tapahtuvaa hyvinvointituokiota Ohjaamoon, paikan päällä hyvinvointia edistävää pientä tarjoilua.

Ohjaamot ovat matalan kynnyksen palvelupisteitä, jotka tarjoavat ilmaista tukea, neuvontaa ja ohjausta esimerkiksi työllistymiseen, asumiseen, opiskeluun ja arjen hallintaan liittyvissä asioissa.

Kouvolan Ohjaamosta on saatavilla muun muassa TE-asiantuntijan, psykiatrisen sairaanhoitajan, opinto-ohjaajan, ammatinvalintapsykologin ja etsivän nuoriso-ohjaajan palveluita. Kouvolan kaupunki on saanut työ- ja elinkeinoministeriöltä valtionavustusta nuorten hyvinvoinnin ja Kouvolan Ohjaamon monialaisuuden vahvistamiseksi. Nuorten kasvaneeseen psykososiaalisen tuen tarpeeseen on ollut tammikuusta lähtien mukana vastaamassa ohjaamovalmentaja. Valtionavustus rahoitetaan Suomen kestävän kasvun ohjelmasta ja on Euroopan Unionin rahoittama, NextGenerationEU.

Ohjaamossa on tarjolla myös ONNIn palveluja 18–29-vuotiaille nuorille paikallisesti sekä valtakunnallisesti, esimerkiksi yksilövalmennusta ja erilaista ryhmätoimintaa, kuten voimauttavia ryhmiä jännittäjille, erilaisia nepsy-ryhmiä ja hyvinvointiryhmiä.

Lisätietoja:
Jenna Lampinen, palveluohjaaja, Ohjaamo Kouvola, puh. 020 615 5522, jenna.lampinen@kouvola.fi

Sanna Heimonen, koordinaattori, nuorisopalvelut, puh. 020 615 1252, sanna.heimonen@kouvola.fi

Sivun alkuun