Osallistuva budjetointi 2022

Kouvolan nuorisopalvelut toteuttaa yhdessä nuorisovaltuuston kanssa ensimmäisen koko Kouvolan aluetta koskevan osallistuvan budjetoinnin kokeilun vuonna 2022. Sen teemaksi on valittu kouvolalaisten lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisääminen sekä nuorisopalveluiden toiminnan kehittäminen.


Osallistuvan budjetoinnin ideoiden toteutukseen on varattu 10 000 euroa. Määräraha suunnattaan eri puolille kaupunkia (Keskusta, Valkeala, Kuusankoski-Jaala, Myllykoski-Inkeroinen ja Koria-Elimäki).

Osallistua voi monessa eri vaiheessa

Ideointivaiheessa

1.4.-30.4.2022 kuka tahansa iästä tai kotipaikkakunnasta riippumatta saa tehdä ehdotuksia siitä, miten kouvolalaisten lasten ja nuorten hyvinvointia voidaan lisätä ja nuorisopalveluiden toimintaa kehittää. Kouvolan nuorisopalveluiden sekä Kouvolan nuorisovaltuuston osallistuvan budjetoinnin -työryhmän jäsenet tarkastavat ideoiden toteutuskelpoisuuden, ja toteutuskelpoiset ideat etenevät NuortenTaloille työpajoihin.
Työpajavaiheessa 9.5.-22.5.2022 Kouvolan alueen NuortenTaloilla järjestetään työpajoja, joissa ideoita käsitellään. Työpajat ovat kaikille kiinnostuneille nuorille avoimia.
Ideoita kerätään tällä webropol -lomakkeella

Äänestysvaiheessa

23.5.-30.6.2022 pääsee äänestämään työpajoissa valmistelluista ideoista mieleisensä. Jokaisella on käytössä 2 ääntä. Äänestämään pääsee verkossa osoitteessa nuortenkouvola.fi sekä neljässä tuetun äänestämisen tilaisuudessa eri puolilla kaupunkia. Äänestyksen perusteella toteutusvaiheeseen siirtyy eniten ääniä saaneet ideat. Ideoita toteutetaan määrärahan puitteissa.

Toteutusvaihe

alkaa vuoden 2022 elokuussa.


Lisätietoja antaa nuorisopalveluyksikön vastaava, maritta.rihu@kouvola.fi p. 020 615 7794

Osallistava budjetointi

3 vastauksia “Osallistuva budjetointi 2022

  1. Korian monitoimitalon liikuntasalin lattian uusiminen/korjaus olisi kyllä paikallaan!!

  2. Nuorille oma paikka kauppakeskus Veturiin. Paikka, jossa saa olla ilman, että kukaan pahastuu. Ei vaadi sitoutumista, saa tulla ja mennä silloin kuin haluaa.

Kommentointi on suljettu.
Sivun alkuun