Vetoomus kouvolalaisille vanhemmille ja nuorille

Vetoomus kouvolalaisille vanhemmille ja nuorille: vietä vappu kotona.

Vetoamme kouvolalaisiin kantamaan vastuun toistensa terveydestä ja turvallisuudesta myös vappuna: vietä vappu kotona.


Lähes jokaisella meistä on riskiryhmään kuuluvia läheisiä. Yli 10 hengen kokoontumiset ovat edelleen kiellettyjä. Kotona pysymisestä muistuttaa myös sisäministeri Maria Ohisalo:
– Meidän on tärkeää suojata toistemme terveyttä ja koko yhteiskuntaa. On tärkeää välttää lähikontakteja ja pysyä kotona, jos suinkin mahdollista. Vappuna ei pidä kokoontua fyysisesti yhdessä juhlimaan tai vaikkapa piknikille. Tämä kannattaa tehdä vaikka virtuaalisesti.


Virtuaalinen vappu


Nuoret – ottakaa vastuu itsestänne ja toisistanne, ja järjestäkää tänä vappuna tapaamiset virtuaalisesti.
Kouvolan nuorisopalvelut järjestää nuorille vappuaattona ohjelmaa verkossa klo 19 alkaen – Discord nuokkarilla ovat ohjaajat paikalla jo klo 16. Löydät tiedot virtuaalisesta Kouvolan nuorten Wappu tapahtumasta tästä nuorisopalveluiden verkkosivulta. Vietä siis hauska vappu – mutta virtuaalisesti!


Vanhempien vastuu


Vanhempi – voit joutua rajaamaan jo täysi-ikäisyyden kynnykselläkin olevaa nuorta tänä vuonna tavallista enemmän. Osoita vastuuta ja toimivaa vanhemmuutta vaatiessasi nuorelta jopa sellaista, johon tämä ei haluaisi suostua. Tässä tilanteessa rajojen asettaminen on välittämistä.
Suosittelemme lämpimästi myös vanhempien verkostoitumista: pelisääntöjä voi sopia yhdessä muiden perheiden kanssa, jotta niistä on helpompi pitää kiinni.


Saat tukea rajaamiseen esimerkiksi nuoren oman koulun koulukuraattorilta, koulupsykologilta, koulun psykiatriselta sairaanhoitajalta, nuorisopalveluilta tai MLL:n vanhempainpuhelimesta.


Pitkittynyt poikkeustila kuluttaa


Poikkeustilaa on jatkunut nyt yli kuukausi. Koronauutisia tulee joka tuutista. Monia tämä rasittaa, ymmärrettävästi. Kukaan ei jaksa olla loputtomiin peloissaan ja varuillaan.
Pelko on kuitenkin hyödyllinen tunne, ja nykyisessä tilanteessa onsyytä olla sopivasti peloissaan. Se auttaa olemaan varovainen.
Kaupungin turvallisuuspäällikkö Johanna Franzén kertoo Kymenlaaksoon ennustetun koronavirusepidemian huipun ajoittuvan toukokuulle. Nyt pitää olla tarkkana – rajoitustoimenpiteet toimivat silloin parhaiten, kun ne tuntuvat ylireagoinnilta!

Me välitämme!
Kouvolan kaupungin psykososiaalisen oppilashuollon ja nuorisopalveluiden esimiehet:
johtava koulukuraattori Henna Karvonen
johtava koulupsykologi Julius Väliaho
johtava psykiatrinen sairaanhoitaja Jonna Salminen
nuorisopalveluiden koordinaattori Maritta Rihu

Sivun alkuun