Vetoomus vanhemmille ja nuorille koulujen päättäjäispäivänä 30.5.

Kannetaan vastuuta terveydestä ja turvallisuudesta myös koulujen päättäjäispäivänä ja pysytään vielä kotona.

Kesäloma on alkamassa, ilma lämpenee ja monet nuoret haluavat kokoontua juhlistamaan lukuvuoden päättymistä porukassa. Vaikka kesäkuun alusta rajoituksia puretaan asteittain, on päättäjäispäivänä vielä yli 10 hengen kokoontumiset kiellettyjä.

Älä välitä alkoholia alaikäiselle

Valitettavasti myös alkoholi on monen alaikäisen seuralainen koulujen päättäjäisviikonloppuna. Koulujen päättäjäisviikonloppuna monet lapset ja nuoret käyttävät alkoholia usein ensimmäisiä kertoja elämässään.

Tottumattomat käyttäjät eivät osaa arvioida käyttämänsä alkoholin määrää ja sen vaikutuksia, jolloin seurauksena saattaa olla alkoholimyrkytys. Päihtyneellä lapsella tai nuorella on riski joutua rikoksen uhriksi. Lisäksi riski erilaisille humalavahingoille kasvaa.

Nuorisopalvelut vetoaa täysi-ikäisiin, etteivät he välittäisi alkoholia yhdellekään alaikäiselle. Vastuu lapsista ja nuorista on heidän vanhemmillaan. Vanhempien on hyvä tietää missä ja kenen kanssa oma nuori liikkuu.

Kouvolan nuorisopalvelut jalkautuu koulujen päättäjäispäivänä

Kouvolan nuorisopalveluiden nuoriso-ohjaajat jalkautuvat koko Kouvolan alueelle koulujen päättäjäispäivänä lauantaina 30.5.2020 klo 15-23 välisenä aikana.

Jalkautumisen tavoitteena on kohdata nuoria heidän omassa ympäristössään. Nuoriso-ohjaajat ovat nuorten tavoitettavissa jutusteluun sekä turvallisen aikuisen kohtaamiseen. Lisäksi he auttavat nuoria mahdollisissa hätätilanteissa. Nuoriso-ohjaajilta voi myös pyytää apua, jos nuorella tai vanhemmalla herää huoli jostain muusta nuoresta. Jalkautuva nuorisotyö on osa ennaltaehkäisevää päihdetyötä.

Lisätiedot:
Koordinaattori
Esko Lavonen
puh. 020 615 8416 tai esko.lavonen(at)kouvola.fi

Sivun alkuun