Ihmisoikeuksien julistus 70 vuotta – vihapuheen vastaisen hankkeen päätöstapahtuma, puhujana Meeri Koutaniemi

Kouvolan nuorisopalveluiden vihapuheen ehkäisemiseen ja yhdenvertaisuuden edistämiseen tähtäävän hankkeen, Vihapuheen ennaltaehkäisy ja yhdenvertaisuuden edistäminen Kouvolan kaupungin nuorisotyössä 2017–2018, päätöstapahtuma järjestetään Kouvolan pääkirjastossa tiistaina 11.12.2018 klo 17:30–19:30. Tapahtumalla nuorisopalvelut juhlistaa myös Ihmisoikeuksien julistuksen 70-vuotispäivää (10.12.2018). Päätöstapahtuman luennoitsijana on Meeri Koutaniemi.

Meeri Koutaniemi on dokumentoinut journalistina ja valokuvaajana maailmaa ja sen selviytymistarinoita yli 40 maassa ja keskittyy työssään ihmisoikeuksiin. Luennossaan Koutaniemi käsittelee ihmisoikeuksia, ihmisten kohtaamista ja ennakkoluulojen murtamista.

Kouvolan lasten ja nuorten lautakunnan jäsen Liisa Varjola avaa päätöstapahtuman, jonka jälkeen kuullaan Inkeroisten ja Myllykosken yhteiskoulujen nuorten musiikkiesitys musiikinopettaja Päivi Pulkkisen ohjaamana. Meeri Koutaniemen luennon jälkeen on aikaa keskustelulle ja yleisön kysymyksille.

Päätöstapahtuma järjestetään yhteistyössä Kouvolan nuorisopalveluiden, Kouvolan kirjaston ja Opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa.

Päättyvässä Kouvolan nuorisopalveluiden Vihapuheen vastaisessa hankkeessa on järjestetty mm:

  • koulutusta: yhdenvertaisuuskoulutusta nuorisopalvelujen henkilöstölle ja yhteistyökumppaneille (Elävä kirjasto -koulutus)
  • tapahtumia: rasisminvastaisen viikon tyttöjen ilta, Kansainvälisyysmessut ja Elävä Kirjasto Ohjaamossa, School´s Out -tapahtuma
  • tapahtumia yhteistyössä: kouluvierailuja, tyttöjen iltoja ja muita nuorten tapahtumia Monikulttuurikeskus Saagan kanssa
  • kerhoja: keilailukerhot yhteistyössä Kouvolan keilailuliiton kanssa
  • ryhmiä, tapahtumia ja retkiä: nuorten hyvinvointiin ja suvaitsevaisuuteen kasvattaminen
  • käännätetty nuorisopalvelujen esitteitä englanniksi, venäjäksi, arabiaksi ja somalin kielelle

Hanke on Opetus – ja kulttuuriministeriön rahoittama.

Lisätietoja:
Yhteisöllisen nuorisotyön koordinaattori Maritta Rihu, p. 020 615 7794, maritta.rihu(at)kouvola.fi
Nuoriso-ohjaaja Virpi Kärkäs, p. 020 615 8652, virpi.karkas(at)kouvola.fi

Sivun alkuun