Nuorten talosta tulee NuPa NuortenPaikka

NuPa NuortenPaikan rakennus

Kouvolan kaupungin nuorisopalveluiden uusi toimipiste Kouvolan keskustassa saa nimekseen NuPa NuortenPaikka. Kouvolalaiset nuoret äänestivät kaksivaiheisessa nimikilpailussa nimestä eri nuorisopalveluiden työmuodoissa, KOUahead-messuilla ja monikanavaisesti.

Ensivaiheessa ns. Kirjapainotaloon sijoittuvalle nuorisoasiankeskukselle tuli nimiehdotuksia 139. Niistä Nuorisopalveluiden raati valitsi neljä, Koukkari, Kirjapainotalo, Nuorisoasiainkeskus, NuPa NuortenPaikka, jatkoäänestykseen. Monet nimiehdotuksista liittyivät talon ja Kouvolan historiaan tai rautatiekaupunkiin, mutta nuoret äänestivät talolle neutraalia nimeä.

NuPa NuortenPaikka kuvaa nuorisoasiankeskuksen kokonaisuutta hyvin. Taloon sijoittuu nuorisopalveluiden eri työmuotojen, Ohjaamon, erityisnuorisotyön, ehkäisevän päihdetyön, etsivän nuorisotyön, kulttuurisen nuorisotyön, nuorisovaltuuston ja nuorisokahvilan, lisäksi mm. Nuorten paja, Nuorisoneuvola ja Carean nuorisopsykiatrian yksikkö. Nuori saa siis laajan kirjon palveluita saman katon alta. NuortenPaikka tarjoaakin nuorelle paikan ajanviettoon, ohjausta ja tukea sekä lämpöä ja latauspisteitä. Muita nimiehdotuksia tullaan hyödyntämään talon sisätilojen nimeämisessä.

Nuoria on osallistettu talon toimintojen ja sisustuksen suunnitteluun alusta lähtien. Nuorille on toteutettu kyselyjä, työpajoja sekä avoimet ovet, joissa taloon on saanut ehdottaa mm. kerhoja, ryhmiä, tekemistä, huonekaluja ja värejä. Lisäksi nuorisovaltuustosta on ollut nuorten edustus kaupungin suunnittelutyöryhmässä.

NuPa NuortenPaikka avaa ovensa helmikuun 2019 aikana. Kaikki nuoret ympäri Kouvolaa ovat tervetulleita käyttämään sen palveluita, osallistumaan tapahtumiin ja toimintoihin sekä viettämään aikaa siellä.

Lisätietoja:

Tuula Soininkallio, palveluvastaava, puh. 020 615 7858

#nuortenkouvola #siepäätät #nupanuortenpaikka #lämpöäjalatauspisteitä

Sivun alkuun