Ohjaamo on palvelupiste, joka tarjoaa tietoa, neuvontaa ja ohjausta 15–29-vuotiaille teemoina työllisyys, koulutus ja hyvinvointi. Palvelun tavoitteena on tarjota välineitä urasuunnitteluun, työ- ja opiskelupaikan etsimiseen sekä tukea ja ohjata nuoria arjen pulmien tai terveysasioiden kanssa.

Avoinna

Maanantaista torstaihin klo 13.00 – 16.00

Poikkeusaukioloajoista löydät tiedon Ohjaamon somesta @OhjaamoKouvola.

Ohjaamosta nuori saa tilanteeseensa sopivaa tukea sekä henkilökohtaista ohjausta ja hyödyllistä tietoa. 

Yksilöohjausta tarjoavat joka päivä Te-toimiston nuorten asiantuntija sekä palveluohjaaja. Heidän kauttaan on mahdollista sopia tapaaminen myös eri päivinä vastaanottoa pitävien ammatinvalinnan psykologin, opinto-ohjaajan, etsivän nuoriso-ohjaajan tai psykiatrisen sairaanhoitajan kanssa.
Ryhmätoimintaa sekä tapahtumia järjestetään työllisyys-, koulutus- ja hyvinvointiteemoissa. Katso tulevat tapahtumat sekä ryhmävalmennukset Ohjaamon tapahtumista.

Kuvia Ohjaamo-messuilta.

Palvelut ovat maksuttomia ja niihin voi tulla ilman ajanvarausta. Kaikki Ohjaamossa käydyt keskustelut ovat luottamuksellisia. Palveluihin voi tulla paikan päälle tai ottaa yhteyttä esimerkiksi puhelimitse tai sähköpostilla.

Nuorten Matala

Nuorten Matala yksiköt tarjoavat matalan kynnyksen ohjausta ja neuvontaa, hoidon ja tuen arviointia sekä nuoren ja perheen tarpeeseen vastaavia hoito- ja tukitoimia ilman lähetettä, kun nuorella tai hänen vanhemmillaan tai toisella viranomaisella on huolta esimerkiksi:

Nuoren koulu- tai opiskeluasioista
Nuoren mielenterveyteen tai päihteiden käyttöön liittyvistä kysymyksistä
Nuoren itsenäistymiseen liittyvistä kysymyksistä
Nuoren käyttäytymiseen liittyvistä asioista
Vanhemmuuteen tai kasvatukseen liittyvistä kysymyksistä
Kodin ristiriitatilanteista

Tutustu Kymsoten Nuorten Matalan palveluihin tästä linkistä:
Nuorten Matala / Kymsote

Päivitetty 9.11.2021