Ohjaamo – yksi paikka, monta palvelua alle 30-vuotiaille. Palveluihin ei tarvitse lähetettä.

Ohjaamossa palveluja tarjoavat
seuraavat toimijat:

Palveluohjaaja, Nuorisopalvelut

Päivystys maanantaista keskiviikkoon klo 13.00 – 16.00 ja
torstaisin klo 13.00 – 17.00

Palveluohjaajan tehtävänä on auttaa sinua Ohjaamossa oikean palvelun löytämisessä, työnhakuasiakirjojen täytössä tai Kela-asioissa. Palveluohjaaja vastaa Ohjaamon puhelimeen ja sähköpostiin.

Nuorten asiantuntija, TE-palvelut

Päivystys maanantaista keskiviikkoon klo 13.00 – 16.00 ja
torstaisin klo 13.00 – 17.00

Nuorten asiantuntija antaa sinulle ohjeistusta ja opastusta TE-toimiston palveluista sekä auttaa työllisyysetuuksiin ja työpaikan löytämiseen liittyvissä kysymyksissä.

Kelan palveluasiantuntija

Päivystys keskiviikkoisin ja torstaisin klo 13.00 – 16.00

Kelan palveluasiantuntija neuvoo ja opastaa Kelan etuuksien kanssa paikan päällä. Voit tulla kysymään nopeaa asiaa tai voidaan katsoa tilannettasi tarkemmin yhdessä.

Nepsy-valmentaja

Päivystys torstaisin klo 13.00 – 17.00

Yksilöohjaus keskittyy nuoriin, joilla on neuropsykiatrisia erityispiirteitä ja tarvetta arjenhallinnan tuelle. Diagnoosia ei tarvita! Jos arjessa pärjääminen tai elämässä eteenpäin meno tuntuu hankalalta, voi asioista tulla päivystysajalla joko yksin tai työntekijän kanssa keskustelemaan. Sovittaessa on myös mahdollista liikkua / tulla tapaamaan asiakasta sekä työntekijää toiseen toimipisteeseen.
Voit varata ajan palveluohjaajalta tai suoraan Elisabetilta p. 050 322 8189.

Ammatinvalintapsykologi, TE-toimisto

Ajanvarausvastaanotto joka toinen tiistai klo 13.00 – 16.00

Ammatinvalintapsykologin kanssa voit miettiä yhdessä, mikä sinusta tulee isona. Ammatinvalintapsykologilta saat uraneuvontaa, hänen kanssaan kartoitat lyhyesti tilanteesi ja saat häneltä neuvoja työhön ja koulutukseen. Ammatinvalintapsykologilta voit saada myös tiedonhankintavinkkejä ja hän ohjaa sinut tarvittaessa muihin palveluihin. Varaa aika ammatinvalintapsykologille palveluohjaajalta tai TE-toimiston nuorten asiantuntijalta.

Opinto-ohjaaja, Kouvolan kaupunki / Kouvolan Ammattiopisto Oy, Eduko

Ajanvarausvastaanotto torstaisin klo 13.00-16.00

Opinto-ohjaajalta saat vinkkejä eri koulutusmahdollisuuksiin ja tietoa eri alojen pääsyvaatimuksista sekä opintoihin hakeutumisesta. Koulutusneuvontaa Ohjaamossa tarjoavat Edukon uravalmentajat sekä Kouvolan kaupungin koordinoiva opinto-ohjaaja. Varaa aika opinto-ohjaajalle palveluohjaajalta.

ONNI-psykologi

Yksilöohjaus on keskustelutukea mielen hyvinvointia tukemaan. Jos työttömyys on pitkittynyt, sinulla on mielialapulmaa tai stressiä ota yhteyttä Pauliinaan. Myös tilanteissa, joissa jännitys estää asioiden tekemistä tai vie energiaa kovasti voit olla yhteydessä. Voit varata ajan palveluohjaajalta tai suoraan Pauliinalta p. 050 591 1104

Psykiatrinen sairaanhoitaja,
Kymenlaakson hyvinvointialue

Ohjaamossa joka toinen maanantai klo 13.00 – 16.00

Psykiatrisen sairaanhoitajan kanssa voit jutella mieltä askarruttavista asioista, kuten mielenterveyteen tai päihteiden käyttöön liittyvistä huolista. Palvelut on suunnattu psyykkisissä ongelmatilanteissa olevien nuorten tukemiseen sekä päihteiden ongelmakäytön haittojen ennaltaehkäisyyn. Voit varata ajan palveluohjaajalta.

Ulosoton ja talous- ja velkaneuvonnan asiantuntijat

Huolena laskujen maksaminen, velkaantuminen tai rahan kulutus?
Ulosoton sekä talous- ja velkaneuvonnan asiantuntijat auttavat pienien ja suurien taloushuolien kanssa.
Palvelu on saatavilla, joka kuukauden ensimmäisenä tiistaina.
Voit asioida myös nimettömänä. Varaa aika etukäteen tai tule paikan päälle päivystysaikana.
Kevään 2023 päivystysajat ovat:
7.3., 4.4., 2.5. ja 6.6.2023

Etsivä nuoriso-ohjaaja, Nuorisopalvelut

Päivystys keskiviikkoisin klo 13.00 – 16.00

Etsivä nuoriso-ohjaaja kartoittaa sinun kanssasi yhdessä elämäntilannettasi, tuentarpeitasi, voimavarojasi ja toimintamahdollisuuksiasi. Etsivältä saat laajasti rinnalla kulkevaa tukea elämän ongelmissa ja kriiseissä. Etsivälle voit varata ajan Ohjaamon palveluohjaajalta tai ottamalla itse yhteyttä. Yhteystiedot löydät nuortenkouvola.fi/etsivanuorisotyo

HOT- muutosvalmennus

Ohjaamoiden HOT-muutosvalmennus on hyvinvointia tukevien taitojen harjoittelua. Taustalla on ajatus siitä, ettei uusia taitoja opita kirjoista lukemalla vaan kokeilemalla. Valmennus alkaa sen kirkastamisella, mikä asiakkaalle on tärkeää. Häntä kannustetaan ottamaan pieniä konkreettisia askeleita tätä kohti ja oivaltamaan, että muutos lähtee pienistä teoista. Lisäksi asiakas harjoittelee käsittelemään hankalia ajatuksiaan ja tunteitaan uudella tavalla. Valmennus pohjautuu hyväksymis- ja omistautumisterapiaan (HOT), joka kuuluu kognitiivisen käyttäytymisterapian uusimpiin suuntauksiin. HOTin vaikuttavuudesta on paljon näyttöä. Eri puolilla maailmaa on julkaistu satoja vaikuttavuustutkimuksia ja Suomessakin jo useampia väitöskirjoja.

Valmennus (noin 6–8 kertaa) voi auttaa sinua esimerkiksi elämänsuunnan etsimisessä, stressin hallinnassa tai kun haasteenasi ovat mielialapulmat tai jännittäminen. HOT-valmennuksessa selkiytetään sitä, mikä juuri sinulle on tärkeää. Harjoittelet keskittymään tähän hetkeen ja opit huomaamaan, mitkä valinnat vievät kohti sinulle tärkeitä asioita ja mitkä poispäin niistä. Harjoittelet luomaan omia tavoitteita ja ottamaan pieniä konkreettisia askeleita niitä kohti. Apunasi on koulutettu HOT-valmentaja.
Valmennukseen voit päästä olemalla yhteydessä Ohjaamon palveluohjaajaan.

Ohjaamo Kouvolan HOT-valmentajat:
Pauliina Soikkeli-Siikonen
Elisabet Mäkinen
Emma Hovi

Päivitetty 24.2.2023

Sivun alkuun