Ohjaamo – yksi paikka, monta palvelua alle 30-vuotiaille. Palveluihin ei tarvitse lähetettä.

Tullessasi Ohjaamoon sinun ei tarvitse tietää, mitä tai kenen apua tarvitset, vaan voimme katsoa tilannettasi yhdessä. Osa ammattilaisista on tavattavissa vain ajanvarauksella. Varmista aika toivomallesi asiantuntijalle etukäteen puhelimitse, sähköpostitse, viestillä Whatsappissa tai somekanavissa.

Ohjaamossa palveluja tarjoavat
seuraavat toimijat:

Palveluohjaaja, nuorisopalvelut

Päivystys maanantaista torstaihin klo 13.00 – 16.00.

Palveluohjaajan tehtävänä on auttaa sinua Ohjaamossa oikean palvelun löytämisessä, työnhakuasiakirjojen täytössä tai Kela-asioissa. Palveluohjaaja vastaa Ohjaamon puhelimeen ja sähköpostiin.

Nuorten asiantuntija, TE-palvelut

Päivystys maanantaista torstaihin klo 13.00 – 16.00.

Nuorten asiantuntija antaa sinulle ohjeistusta ja opastusta TE-toimiston palveluista sekä auttaa työllisyysetuuksiin ja työpaikan löytämiseen liittyvissä kysymyksissä.

Ammatinvalintapsykologi, TE-palvelut

Ohjaamossa maanantaista torstaihin klo 13.00 – 16.00.

Ammatinvalintapsykologin kanssa voit miettiä yhdessä, mikä haluat tehdä tulevaisuudessa. Ammatinvalintapsykologilta saat uraneuvontaa, hänen kanssaan kartoitat lyhyesti tilanteesi ja saat häneltä neuvoja työhön ja koulutukseen. Voit saada myös tiedonhankintavinkkejä ja ammatinvalintapsykologi ohjaa sinut tarvittaessa muihin palveluihin urasuunnittelun tueksi. Palvelua tarjoavat TE-toimiston ammatinvalintapsykologit.

Ohjaamovalmentaja

Ohjaamossa maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin klo 13.00-16.00.

Ohjaamovalmentaja tarjoaa tukea ja ohjausta tilanteesi kartoittamiseen mm. työllistymiseen liittyvissä asioissa. Työskentely on yksilöllisesti nuoren tarpeisiin vastaavaa tukea, liittyen esimerkiksi työelämään kiinnittymiseen tai sinne pääsemiseen. Ohjaamovalmentaja tarjoaa tukea esim. työnhaun asiakirjojen päivittämiseen, paikkoihin tutustumiseen ja työhaastatteluun valmistautumiseen.

eu-logo

Ohjaamon Onni-työntekijä

Ohjaamossa seuraavina keskiviikkoina klo 13.00 – 16.00: 31.1., 27.3., 24.4. ja 15.5.2024.

Onni-työntekijä tarjoaa tukea 18–29-vuotiaille nuorille aikuisille hyvinvoinnin lisäämiseksi. Työskentely on tavoitteellista, suunnitelmallista, maksutonta ja luottamuksellista. Tukea voi saada esimerkiksi mielen hyvinvointiin, sosiaalisiin suhteisiin, itsenäistymiseen ja arjen hallintaan. Onni-työntekijää voi tavata kasvokkain tai verkossa.

Opinto-ohjaaja, Kouvolan kaupunki / Kouvolan Ammattiopisto Oy, Eduko / Kouvolan iltalukio

Ohjaamossa torstaisin klo 13.00-16.00.

Opinto-ohjaajalta saat vinkkejä eri koulutusmahdollisuuksiin ja tietoa eri alojen pääsyvaatimuksista sekä opintoihin hakeutumisesta. Koulutusneuvontaa Ohjaamossa tarjoavat Edukon uravalmentajat, iltalukion opinto-ohjaaja sekä Kouvolan kaupungin koordinoiva opinto-ohjaaja.

Psykiatrinen sairaanhoitaja,
Kymenlaakson hyvinvointialue

Ohjaamossa joka toinen maanantai klo 13.00 – 16.00.

Psykiatrisen sairaanhoitajan kanssa voit jutella mieltä askarruttavista asioista, kuten mielenterveyteen tai päihteiden käyttöön liittyvistä huolista. Palvelut on suunnattu psyykkisissä ongelmatilanteissa olevien nuorten tukemiseen sekä päihteiden ongelmakäytön haittojen ennaltaehkäisyyn.

Etsivä nuoriso-ohjaaja, Nuorisopalvelut

Ohjaamossa keskiviikkoisin klo 13.00 – 16.00.

Etsivä nuoriso-ohjaaja kartoittaa sinun kanssasi yhdessä elämäntilannettasi, tuentarpeitasi, voimavarojasi ja toimintamahdollisuuksiasi. Etsivältä saat laajasti rinnalla kulkevaa tukea elämän ongelmissa ja kriiseissä.

Ulosoton ja talous- ja velkaneuvonnan asiantuntijat

Ohjaamolla seuraavina tiistaina klo 13.00–16.00: 30.1., 27.2., 26.3., 7.5. ja 4.6.2024.

Huolena laskujen maksaminen, velkaantuminen tai rahan kulutus?
Ulosoton sekä talous- ja velkaneuvonnan asiantuntijat auttavat pienien ja suurien taloushuolien kanssa. Voit asioida myös nimettömänä.

Tiltti Kymenlaakso

Ohjaamolla seuraavina tiistaina klo 13.00–16.00: 30.1., 27.2., 26.3., 7.5. ja 4.6.2024.

Tiltti auttaa rahapelihaitoista kärsiviä henkilöitä ja heidän läheisiään. Juttelemaan voi tulla, jos oma tai läheisen rahapelaaminen mietityttää. Tiltin tuen piiriin voi tulla, vaikka rahapelaaminen olisi aktiivinen osa elämää. Yhdessä voimme pohtia yksilöllisesti sopivia ratkaisuja tilanteeseen rahapeliongelman keskellä.

Hyvinvointivalmentaja, Kymenlaakson hyvinvointialue

Ohjaamolla seuraavina päivinä klo 13.00 – 16.00: 12.2., 14.3., 15.4. ja 13.5.2024.

Hyvinvointivalmentaja auttaa ja tukee sinua elintapamuutoksissa, jotka liittyvät ravitsemukseen, liikuntaan, uneen tai nikotiinittomuuteen. Käyntejä voi olla yhdestä viiteen kertaan.

Nuorten liikuntaneuvoja, Liikuntapalvelut

Ohjaamolla seuraavina keskiviikkoina klo 13.00 – 16.00: 10.2., 7.2., 6.3., 10.4 ja 8.5.2024.

Nuorten liikuntaneuvojalta saat tukea ja vinkkejä liikuntaan ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyen. Liikuntaneuvonnassa voidaan tutustua eri liikuntamuotoihin, etsiä mielekäs harrastus tai suunnitella liikuntaohjelma, joka tukee sinua omissa tavoitteissasi liikunnallisemman elämäntavan suhteen. Lisäksi neuvonnassa huomioidaan myös unen ja ravitsemuksen merkitys arjessa jaksamisen kannalta. Liikuntaneuvonta on aina yksilöllistä ja muokkautuu juuri sinun tarpeiden mukaan. Tarkemmat tiedot kouvola.fi/liikuntaneuvonta/

Työpajan yksilövalmentaja

Ohjaamolla seuraavina päivinä klo 13.00 – 16.00: 25.1., 22.2., 21.3., 25.4. ja 30.5.2024.

Kouvolan kaupungin nuorten työpajat tarjoavat työpaikkoja 16–28-vuotiaille nuorille. Nuorten työpajoissa tehdään erilaisia töitä työvalmentajien ohjauksessa sekä tutustutaan eri ammatteihin ja työelämään. Nuorten työpajoilla tuetaan elämänhallintataitoja, sosiaalisia vuorovaikutustaitoja, yhteisöllisyyttä ja tekemällä oppimista. Työpajalle tullaan usein työkokeiluun, jonka jälkeen on mahdollisuus palkkatuettuun työsuhteeseen. Ohjaamossa työpajan yksilövalmentaja kertoo työpajojen tarjoamista mahdollisuuksista sekä työpajoille hakeutumisesta.

Kouvolan kaupungin nuorten työpajat tarjoavat työpaikkoja 16–28-vuotiaille nuorille. Nuorten työpajoissa tehdään erilaisia töitä työvalmentajien ohjauksessa sekä tutustutaan eri ammatteihin ja työelämään. Nuorten työpajoilla tuetaan elämänhallintataitoja, sosiaalisia vuorovaikutustaitoja, yhteisöllisyyttä ja tekemällä oppimista. Työpajalle tullaan usein työkokeiluun, jonka jälkeen on mahdollisuus palkkatuettuun työsuhteeseen. Ohjaamossa työpajan yksilövalmentaja kertoo työpajojen tarjoamista mahdollisuuksista sekä työpajoille hakeutumisesta.

ONNI-psykologi

Ajanvarauksella Ohjaamossa.

Yksilöohjaus on keskustelutukea mielen hyvinvointia tukemaan. Jos työttömyys on pitkittynyt, sinulla on mielialapulmaa tai stressiä ota yhteyttä Pauliinaan. Myös tilanteissa, joissa jännitys estää asioiden tekemistä tai vie energiaa kovasti voit olla yhteydessä. Voit varata ajan Ohjaamosta tai suoraan Pauliinalta p. 050 591 1104

Nepsy-valmentaja

Ajanvarauksella Ohjaamossa.

Yksilöohjaus keskittyy nuoriin, joilla on neuropsykiatrisia erityispiirteitä ja tarvetta arjenhallinnan tuelle. Diagnoosia ei tarvita! Jos arjessa pärjääminen tai elämässä eteenpäin meno tuntuu hankalalta, voi asioista tulla päivystysajalla joko yksin tai työntekijän kanssa keskustelemaan. Sovittaessa on myös mahdollista liikkua / tulla tapaamaan asiakasta sekä työntekijää toiseen toimipisteeseen.
Voit varata ajan Ohjaamosta tai suoraan Elisabetilta p. 050 322 8189.

HOT- muutosvalmennus

Ohjaamoiden HOT-muutosvalmennus on hyvinvointia tukevien taitojen harjoittelua. HOT-muutosvalmennus on tarkoitettu 18 – 29 -vuotiaille nuorille.

Valmennus (noin 6–8 kertaa) voi auttaa sinua esimerkiksi elämänsuunnan etsimisessä, stressin hallinnassa tai kun haasteenasi ovat mielialapulmat tai jännittäminen. HOT-valmennuksessa selkiytetään sitä, mikä juuri sinulle on tärkeää. Harjoittelet keskittymään tähän hetkeen ja opit huomaamaan, mitkä valinnat vievät kohti sinulle tärkeitä asioita ja mitkä poispäin niistä. Harjoittelet luomaan omia tavoitteita ja ottamaan pieniä konkreettisia askeleita niitä kohti. Apunasi on koulutettu HOT-valmentaja. Valmennukseen voit päästä olemalla yhteydessä Ohjaamoon.

Ohjaamo Kouvolan HOT-valmentajat:
Maiju Leskinen
Pauliina Soikkeli-Siikonen
Elisabet Tarkiainen

Päivitetty 19.1.2024

Sivun alkuun