Ohjaamo – yksi paikka, monta palvelua alle 30-vuotiaille. Palveluihin ei tarvitse lähetettä.

Ohjaamossa palveluja tarjoavat
seuraavat toimijat:

Palveluohjaaja, Nuorisopalvelut

Päivystys maanantaista torstaihin klo 13.00 – 16.00
Palveluohjaajan tehtävänä on auttaa sinua Ohjaamossa oikean palvelun löytämisessä, työnhakuasiakirjojen täytössä tai Kela-asioissa. Palveluohjaaja vastaa Ohjaamon puhelimeen ja sähköpostiin.

Nuorten asiantuntija, TE-palvelut

Päivystys maanantaista torstaihin klo 13.00 – 16.00 etänä.
Nuorten asiantuntija antaa sinulle ohjeistusta ja opastusta TE-toimiston palveluista sekä auttaa työllisyysetuuksiin ja työpaikan löytämiseen liittyvissä kysymyksissä.

Kelan asiakaspalvelun etäpäivystäjä

Kelan palveluneuvojat neuvovat ja ohjaavat mm. opinto-, asumis- ja toimeentulotukiasioissa sekä työttömyysturvan asioissa skype-yhteydellä. Kela-asioita voit hoitaa yhdessä palveluohjaajan tai TE-asiantuntijan kanssa.

Nepsy-valmentaja

Päivystys keskiviikkoisin klo 13.00 – 16.00
Yksilöohjaus keskittyy nuoriin, joilla on neuropsykiatrisia erityispiirteitä ja tarvetta arjenhallinnan tuelle. Diagnoosia ei tarvita! Jos arjessa pärjääminen tai elämässä eteenpäin meno tuntuu hankalalta, voi asioista tulla päivystysajalla joko yksin tai työntekijän kanssa keskustelemaan. Sovittaessa on myös mahdollista liikkua / tulla tapaamaan asiakasta sekä työntekijää toiseen toimipisteeseen. Voit myös varata ajan suoraan Elisabetilta p. 050 322 8189

Ammatinvalintapsykologi, TE-toimisto

Ajanvarausvastaanotto tiistaisin klo 13.00 – 16.00 koronarajoituksista riippuen etänä.
Ammatinvalintapsykologin kanssa voit miettiä yhdessä, mikä sinusta tulee isona. Ammatinvalintapsykologilta saat uraneuvontaa, hänen kanssaan kartoitat lyhyesti tilanteesi ja saat häneltä neuvoja työhön ja koulutukseen. Ammatinvalintapsykologilta voit saada myös tiedonhankintavinkkejä ja hän ohjaa sinut tarvittaessa muihin palveluihin. Varaa aika ammatinvalintapsykologille palveluohjaajalta tai TE-toimiston nuorten asiantuntijalta.

Opinto-ohjaaja, Kouvolan kaupunki / Kouvolan seudun ammattiopisto

Ajanvarausvastaanotto torstaisin klo 13.00-16.00

Opinto-ohjaajalta saat vinkkejä eri koulutusmahdollisuuksiin ja tietoa eri alojen pääsyvaatimuksista sekä opintoihin hakeutumisesta. Koulutusneuvontaa Ohjaamossa tarjoavat Kouvolan seudun ammattiopiston uravalmentajat sekä Kouvolan kaupungin koordinoiva opinto-ohjaaja. Varaa aika opinto-ohjaajalle palveluohjaajalta.

ONNI-psykologi

Yksilöohjaus on keskustelutukea mielen hyvinvointia tukemaan. Jos työttömyys on pitkittynyt, sinulla on mielialapulmaa tai stressiä ota yhteyttä Pauliinaan. Myös tilanteissa, joissa jännitys estää asioiden tekemistä tai vie energiaa kovasti voit olla yhteydessä. Voit varata ajan palveluohjaajalta tai suoraan Pauliinalta p. 050 591 1104

Psykiatrinen sairaanhoitaja, Kymsote

Ohjaamossa joka toinen maanantai klo 13.00 – 16.00
Psykiatrisen sairaanhoitajan kanssa voit jutella mieltä askarruttavista asioista, kuten mielenterveyteen tai päihteiden käyttöön liittyvistä huolista. Palvelut on suunnattu psyykkisissä ongelmatilanteissa olevien nuorten tukemiseen sekä päihteiden ongelmakäytön haittojen ennaltaehkäisyyn. Voit varata ajan palveluohjaajalta.

Etsivä nuoriso-ohjaaja, Nuorisopalvelut

Etsivä nuoriso-ohjaaja kartoittaa sinun kanssasi yhdessä elämäntilannettasi, tuentarpeitasi, voimavarojasi ja toimintamahdollisuuksiasi. Etsivältä saat laajasti rinnalla kulkevaa tukea elämän ongelmissa ja kriiseissä. Etsivälle voit varata ajan Ohjaamon palveluohjaajalta tai ottamalla itse yhteyttä. Yhteystiedot löydät nuortenkouvola.fi/etsivanuorisotyo

Nuorten kotoutumisenasiantuntija, TE-palvelut

Ohjaamossa joka toinen torstai. Korona-aikana syksyllä 2021 ei päivystystä.
Kotoutumisasiantuntija auttaa 17-29 -vuotiaita maahanmuuttajia kaikissa työhön, kouluun ja kansalaisuuteen liittyvissä asioissa. Tule juttelemaan, jos jokin kotoutumiseen liittyvä askarruttaa mieltäsi! Kotoutumisenasiantuntijalle ei tarvitse erikseen varata aikaa.

Päivitetty 10.8.2021