Ohjaamo-poika
Ohjaamo – yksi paikka, monta palvelua

Ohjaamossa palveluja tarjoavat seuraavat toimijat:

Ammatinvalintapsykologi, TE-toimisto
Ohjaamossa tiistaisin klo 13.00–16.00
Ammatinvalintapsykologin kanssa voit miettiä yhdessä, mikä sinusta tulee isona. Ammatinvalintapsykologilta saat uraneuvontaa, hänen kanssaan kartoitat lyhyesti tilanteesi ja saat häneltä neuvoja työhön ja koulutukseen. Ammatinvalintapsykologilta voit saada myös tiedonhankintavinkkejä ja hän ohjaa sinut tarvittaessa muihin palveluihin. Varaa aika ammatinvalintapsykologille palveluohjaajalta tai TE-toimiston nuorten asiantuntijalta.

Diakoni, Kouvolan seurakunta
Ohjaamossa tiistaisin kerran kuukaudessa klo 13.00 – 16.00
Diakonilta saat keskusteluapua eri elämäntilanteissa sekä apua ja neuvontaa taloudellisiin vaikeuksiin liittyvissä asioissa.

Etsivä nuoriso-ohjaaja, Nuorisopalvelut
Etsivä nuoriso-ohjaaja kartoittaa sinun kanssasi yhdessä elämäntilannettasi, tuentarpeitasi, voimavarojasi ja toimintamahdollisuuksiasi. Etsivältä saat laajasti rinnalla kulkevaa tukea elämän ongelmissa ja kriiseissä. Etsivälle voit varata ajan Ohjaamon palveluohjaajalta tai ottamalla itse yhteyttä. Yhteystiedot löydät nuortenkouvola.fi/etsivanuorisotyo

Kelan asiakaspalvelun etäpäivystäjä
Ohjaamossa tiistaista torstaihin klo 13.00–15.30
Kelan palveluneuvojat neuvovat ja ohjaavat mm. opinto-, asumis- ja toimeentulotukiasioissa sekä työttömyysturvan asioissa.

Nuorten asiantuntija, TE-palvelut
Ohjaamossa maanantaista torstaihin klo 13.00–16.00
Nuorten asiantuntija antaa sinulle ohjeistusta ja opastusta TE-toimiston palveluista sekä apua työllistymiseen ja koulutuspaikan löytymiseen.

Nuorten kotoutumisenasiantuntija, TE-palvelut
Ohjaamossa joka toinen torstai, klo 13.00 – 16.00
Kotoutumisasiantuntija auttaa 17-29 -vuotiaita maahanmuuttajia kaikissa työhön, kouluun ja kansalaisuuteen liittyvissä asioissa. Tule juttelemaan, jos jokin kotoutumiseen liittyvä askarruttaa mieltäsi! Kotoutumisenasiantuntijalle ei tarvitse erikseen varata aikaa.

Opinto-ohjaaja, Kouvolan kaupunki / KSAO
Ohjaamossa torstaisin klo 13.00 – 16.00
Opinto-ohjaajalta saat vinkkejä eri koulutusmahdollisuuksiin ja tietoa eri alojen pääsyvaatimuksista sekä opintoihin hakeutumisesta. Koulutusneuvontaa Ohjaamossa tarjoavat Kouvolan seudun ammattiopiston uravalmentajat sekä Kouvolan kaupungin koordinoiva opinto-ohjaaja.

Palveluohjaaja, Nuorisopalvelut
Ohjaamossa maanantaista torstaihin klo 13.00 – 16.00
Ottaa sinut vastaan, antaa tietoa, neuvontaa ja ohjausta aiheesta kuin aiheesta. Palveluohjaajan tehtävänä on auttaa sinua Ohjaamossa oikean palvelun löytämisessä. Palveluohjaaja vastaa Ohjaamon puhelimeen ja sähköpostiin.

Psykiatrinen sairaanhoitaja, Kymsote
Ohjaamossa seuraavat maanantait klo 13.00 – 16.00
27.1., 10.2., 9.3. ja 11.5.2020
Psykiatrisen sairaanhoitajan kanssa voit jutella mieltä askarruttavista asioista, kuten mielenterveyteen liittyvistä huolista.
Varaa aikasi joko Ohjaamon infosta tai palveluohjaajalta.

Sosiaaliohjaaja, Kymsote
Ohjaamossa seuraavat keskiviikot klo 13.00 – 15.00
29.1., 26.2., 11.3. ja 25.3.2020
Sosiaaliohjaaja auttaa sinua etsimään ratkaisuvaihtoehtoja asumiseen, oman talouden hallintaan sekä tarjoaa tukea elämäntilanteiden muutoksissa ja kriiseissä. Tavoitteena on nuoren hyvinvoinnin ja osallisuuden edistäminen vahvistamalla elämänhallintaa ja toimintakykyä. Sosiaaliohjaajalle voit varata ajan palveluohjaajalta tai tulla päivystystyyppisesti keskustelemaan.
Varaa aikasi joko Ohjaamon infosta tai palveluohjaajalta.

Terveydenhoitaja, Kymsote
Ohjaamossa seuraavat maanantait klo 13.00 – 15.30
20.1., 24.2., 23.3. ja 27.4.2020
Mietityttääkö oma terveys? Haluaisitko vinkkejä terveellisiin elämäntapoihin, liikuntaan ja ravintoon? Masentaako? Ahdistaako? Onko sinulla univaikeuksia? Mietityttääkö ammatinvalinta terveyden näkökulmasta? Terveydenhoitaja ottaa sinut vastaan Ohjaamossa, voit varata ajan palveluohjaajalta tai tulla aikaa varaamatta päivystysluonteisesti.
Varaa aikasi joko Ohjaamon infosta tai palveluohjaajalta.

Päivitetty 17.1.2020